(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FXWODZ6.jpg&hash=a0c28cf1459f4fbd28bb436778d122186fbb6193)
Malzemeler ;
1 adet baş lahana
2 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı ;
Lahanayı bol su içinden geçirdikten sonra yapraklarını sarma olacak şekilde parçalara kopartın. Bu işlemi yaparken bıçak kullanmadan elleriniz ile yapabilirsiniz.
Sıvıyağ ile birlikte soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve biberleri de ilave ettikten bir süre sonra pirinçleri de ilave ederek kavurmaya devam edin.
2 bardak su ve tuz ilavesi yapıldıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Malzemeler yumuşadıktan sonra lahana parçalarının üzerine eşit şekilde koyarak sarın.
Tencereye aldığınız lahana üzerine yarısına kadar su ilave edip kısık ateşte pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.