(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FjJlaPg.jpg&hash=bb9dbf9a3b2a3877db88ae378504191937b4a507)
Malzemeler
1 kilo hamsi
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
1 adet kuru soğan
Yapılışı
Balıklarımızı ayıklayıp yıkıyoruz .Kılçıklarını temizlediğimiz hamsilerimizi tuzlayıp süzgeçe alıyoruz .2 şerli olarak bir birine yapıştırıp yağladığımız tepsimize diziyoruz .1 çay bardağı zeytin yağımızı hamsilerin üzerine gezdirip,1 adet kuru soğan ve 1 adet limonumuzu halka halka doğruyoruz. .Hamsilerin üzerine dizdikten sonra 180derece önceden ısıtılmış fırınımızda 20-25dk. pişiriyoruz .Bu arada ellerimiz ayıkladığımız balıklardan dolayı çiğ balık kokusu ile kaplandı sıkmış olduğumuz limonun arta kalan kısımları ile ellerimizi ovalarsak sinmiş çiğ balık kokusuda gidecektir.FIRINDA HAMSİ yi çok fazla kurutmuyorum .Daha kızarmış istiyorsanız bu süreye 10daha ekleyebilirsiniz .Ayrıca tepsiye dizme işlemi sırasında mısır ununa batırarakta dizebilirsiniz bu da ayrı bir tat yaratmakta .Kuru soğan ve limon dışında maydanoz dere otu da balıkların üzerine serpiştirebilir yada ince ince kıyabilirsiniz.Balıklarınızın kızarmadan pişmesini ve çok yumuşak kalmasını istiyorsanız tepsinizin boyunda keseceğiniz yağlı fırın kağıdını balıkların üzerine örtüp fırına koyabilirsiniz .bu balıkların kendi buharında pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlayacaktır .Fırından çıkardığımız hamsilerimizin üzerine bol limon sıkarak dilimlenmiş kuru soğanla servis yapabilirsiniz .Balığın çorbasını denemeyenler için tariflerimde yer alan BALIK ÇORBASINI da denemelerini tavsiye ediyorum.afiyet olsun...