(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.tmgrup.com.tr%2Fsfr%2F2011%2F04%2F08%2FHaber%2F393092581885.jpg%3F393905561041&hash=1c74c2a656f0f13ee94a999f7dea4ed691e09dc2)
Malzemeler:
8 adet kalamar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1 adet biber
1 adet domates
1 portakal suyu
½ su bardağı pirinç
1 su bardağı karışık konserve(patates,havuç,bezelye)
1şişe soda
maydonoz , tuz , karabiber , kekik
YAPILIŞI:
Kalamar önce temizlenir,soda dolu kapta bir gece bekletilir.Bir tavada eritilen yağa ilave edilen soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler eklendikten sonra biraz daha kavrulur.İnce kıyılmış biber,domates ve maydonoz ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur.Tuz,Karabiber,kekik ve konserve (bezelye,patates,havuç) ilave edildikten sonra 2-3 dakika daha kavrulur ve ocaktan indirilir. KALAMAR DOLMASI için Tavalama sırasında oluşan sos süzülür KALAMAR DOLMASI içlerine malzemeler yerleştirildikten sonra kurdan ile kapatılır tencereye yerleştirilir. Su, portakal suyu ve süzülen sos ilave edilerek hafif ateşte 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun..