Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:23:54

Başlık: Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:23:54
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg706.imageshack.us%2Fimg706%2F1953%2Fmargarin.jpg&hash=e9c6bd9740cf3635a9f16618fc11b9708f9551ae)



Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?



 Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.
 Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.
 Harvard Tıp Fakültesinin  çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek  kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
 Tereyağı yemek(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.uslanmam.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fsmiliv.gif&hash=8fd122708b51af4585b702a246b7bcef1ec01490)  yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının  besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü  katkılıdır.
 Tereyağı margarinden çok daha  lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı  yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir  yapılmaktadır.


 Ve şimdi margarine gelelim...



 Yağ asitleri çok yüksektir...
 Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar...
 Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
 HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)
Kanser riskini beş katına çıkarır...
 Anne sütünün kalitesini düşürür...
 Bağışıklık sistemini zayıflatır...
 İnsülin tepkisini düşürür.


 

İşte en ilginç kısmı!




 · Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.



 İşte bu gerçek beni hayatım boyunca  bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .  (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.)  Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere  koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile  sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)



 Çürümemiş ve kötü kokmamıştır.  Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta  mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir.  Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz?
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev