Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:24:52

Başlık: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:24:52
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg19.imageshack.us%2Fimg19%2F6107%2Fpapazyahni.jpg&hash=b3dac26ffbdcf557fb35fd297422820515d065c7)



Malzemeler

750 gr yağsız dana kuşbaşı et (nuar veya tranç)
20-25 tane arpaçık soğan
 6-7 diş sarımsak
 2 kaşık tereyağ
 1/2 çay bardağı sirke
 1 çay kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı tuz
-



 Hazırlanışı



 Kuşbaşı et tereyağ ile harlı ateşte  etler suyunu salıp çeken kadar  kavrulur. Etlerin üzerini bir parmak  geçecek kadar sıcak su eklenerek  kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar  30-40 dakika pişirilir.  Soyduğumuz arpacık soğanlar ve irice kıyılmış  sarımsağı tencereye  eklenenir. Tarçın, sirke, tuz ve yine etlerin  üzerini bir iki parmak  geçecek kadar sıcak su ilave ederek yahniyi yine  kısık ateşte soğanlar  iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev