(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F1377%2Fbeyti.jpg&hash=97b952c49f074a89dfea7ce0faf3290cd7cf0978) (http://img151.imageshack.us/i/beyti.jpg/)
Beyti Kebap
Malzemeler
4 su bardağı un
2 adet Domates
1,5 su bardağı Yaş Maya
Tuz istenildiği kadar
1,5 su bardağı Ilık Su
Karabiber istenildiği kadar
Yarım Su bardağı Toz şeker
1 adet Yumurta Sarısı
500 gr Kıyma
6 diş Sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş Kaşar peyniri
Yapılışı
Maydanozu kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. 4 ince uzun köfte hazırlayın.
Mayayı ılık suda eritin. Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 25â€"30 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru dört eşit parçaya bölün. ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınız Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın.
Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20â€"25 dakika pişirin.
Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.