Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:25:36

Başlık: Eti Daha Lezzetli Yemenin Püf Noktaları
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:25:36
 





Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli.



  Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz.



  En  basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine  edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.Öncelikle  etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz.



   Biftekleri  hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz.Etiniz  ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok  endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve  böylece kalorisi de azalacaktır. Bifteğin kenarında şerit halinde yağ  halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır.



  Etin  1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et  pişirken kurur ve sertleşir.Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla  üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz  ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek  pişirken içine doğru kıvrılmaz. Bifteği pişirmeden önce oda  sıcaklığında olmasına dikkat edin.Tavayı ya da ızgarayı etleri  yerleştirmeden önce ısıtın.





   2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz  öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı  orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve  diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer  yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika  bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.





    Bonfile  pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar  vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da  tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika  kadar pişirin. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.





   Tenderloin ve madalyon  cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm  kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten  sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7  dakika daha pişirin
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev