Mürekkepli Sübye
Malzemeler
Sübye .................. 4 Adet
Zeytinyağı ......... ½ Çay Bardağı
Beyaz Şarap .......1 Fincan
Defne Yaprağı ...3 Adet
Limon Suyu .......1 Çay Bardağı
Toz Şeker ...........1 Çay Kaşığı
Karabiber
Hazırlanışı
Sübyeler temizlenirken, 2 adet mürekkep torbası atılmayıp bir tabağa konulur.
Sübyeler kendilerine uygun bir tencereye 1 litre su konularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca şeker, defne yaprağı, sirke konulur.
Bu arada kenara koyduğunuz mürekkep torbaları ilave edilir.
Ağır ateşte 25 dakika pişirilir.
Zeytinyağı, limon suyu, karabiber de katılarak, 5 dakika daha pişirilir.
10 dakika daha dinlenmeye bırakılır.
İsteğe göre hemen sıcak, ya da, ılık ve soğuk olarak yenilebilir.
lsun
[/b][/i]