(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg225.imageshack.us%2Fimg225%2F9976%2F51rnyd.jpg&hash=8a6cd9bbefbc0a3dc3527fcd3ad121f77d820b60) (http://img225.imageshack.us/i/51rnyd.jpg/)
MalzemelerLevrek orta boy
Kaya tuzu 2 Kg (Öğütülmüş)
Yumurta akı 3 yumurtanın
Su ½ bardak
Hazırlanışı
Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz. Tepsiye yerleştirirken balığın içine tuz dolmamasına dikkat etmeliyiz.
Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırıp, daha sonra tuzu ilave ederek iyice karışmasını sağlıyoruz. Harç kıvamına gelene kadar tuzu karıştırmaya devam ettiyoruz. Harç kıvamını aldığında diğer işleme geçicez.
Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serip Balığın geleceği zemine tuzu yayarak seriyoruz.
Daha sonra balığı tuzun üzerine koyup, balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir spatula yardımı ile kaplıyoruz. Balık fırına hazır hale geliyor.
Balığımızı önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Fırından çıkmış olan tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar vermeyecek bir şekilde tuzunu kırıyoruz. Kapak şeklinde üzerini kırarak açıyoruz
Tuzu kırdıktan sonra, balığın derisini üzerinden kaldırıyoruz.
Balığımız servise hazır
Afiyet Olsun
Not:[/b]Harç hazırlarken bir yarım limon sıkabiliriz içine