Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:25:53

Başlık: Tuzda Levrek - By LoDos
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:25:53
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg225.imageshack.us%2Fimg225%2F9976%2F51rnyd.jpg&hash=8a6cd9bbefbc0a3dc3527fcd3ad121f77d820b60) (http://img225.imageshack.us/i/51rnyd.jpg/)



MalzemelerLevrek orta boy
Kaya tuzu 2 Kg (Öğütülmüş)
Yumurta akı 3 yumurtanın
Su ½ bardak




Hazırlanışı



Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz.  Tepsiye yerleştirirken balığın içine tuz dolmamasına dikkat etmeliyiz.



Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırıp, daha sonra tuzu  ilave ederek iyice karışmasını sağlıyoruz. Harç kıvamına gelene kadar  tuzu karıştırmaya devam ettiyoruz. Harç kıvamını aldığında diğer işleme  geçicez.



Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serip Balığın geleceği zemine tuzu yayarak seriyoruz.

Daha sonra balığı tuzun üzerine koyup,  balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir  spatula yardımı ile kaplıyoruz. Balık fırına hazır hale geliyor.



Balığımızı önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz

Fırından çıkmış olan  tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar  vermeyecek bir şekilde tuzunu kırıyoruz. Kapak şeklinde üzerini kırarak  açıyoruz

Tuzu kırdıktan sonra, balığın derisini üzerinden kaldırıyoruz.



Balığımız servise hazır





Afiyet Olsun




Not:[/b]Harç hazırlarken bir yarım limon sıkabiliriz içine
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev