Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => Bayanlar bölümü => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:26:03

Başlık: Ahtapot güveç
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:26:03
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg404.imageshack.us%2Fimg404%2F5604%2F2j0h6qe.jpg&hash=7d48c824c8b3e19955dba428708f0c3fdb106e5a) (http://img404.imageshack.us/i/2j0h6qe.jpg/)







Ahatapot Güveç



 (https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg72.imageshack.us%2Fimg72%2F5240%2F0fish224cy.gif&hash=6daf0e65c0dcbfe880b8188a75b181e76cc9558b)

 

Malzemelerİrice bir ahtapot
Arpacık soğanı
Sarımsak
Domates
Limon
Biber
Maydanoz
Nane
Dereotu
Tereyağı
Tuz ve Karabiber


Hazırlanışı

 Enfes bir güveç yapmak için çok taze ve irice bir ahtapota ihtiyaç var.Yeni avlanmış ve buzdolabına girmemiş olması şart.



 En zahmetli kısmı ahtapotu  dövmek.Başkaca bir yumuşatma metodunu uygulamayın.Bazı tariflerde  görüyorum deepfreeze koyup bekletmek haşlamak gibi yumuşatma metodları  uygulanıyor.Dövmek dışındaki yöntemler  ahtapotun lezzetini bitiren   tembel işi tekniklerdir.



 Hangi usulde yaparsanız yapın  ahtapot mutlaka dövülmelidir.Dövme işinde yorulursanız arkadaşlarınızdan  yardım isteyin.En az 1 saat çok sert darbelerle dövülmelidir. 15 dk  sonra tamam ahtapot köpürdü artık yumuşamıştır diye bırakmayın.



 ahtapotu temizleyip küp küp  doğradıktan sonra mutlaka büyükçe toprak bir güveç bulun.İçine bolca  arpacık soğan soğan koyun.8 - 10 diş bütün sarımsak 10 tane ortaboy  kabukları soyulmuş küp doğranmış domates 1 tane kabuğu soyulmuş ve tavla  zarı gibi doğranmış limon acı seviyorsanız 10 tane kadar sivri biber  sevmiyorsanız çarliston da olur.Toplamı 1 demet kadar maydanoz  taze  nane ve dereotu karışımı doğrayın.Tuz ve karabiber ekleyin.Yarım sigara  paketi kadar tereyağ koyun.1 tane defne yaprağı ve 1 bardak su ekleyin



 Malzemeler tamam.Güvecin kapağını  kapatın.Biraz unla suyu karıştırın ve yumruk büyüklüğünde bir hamur  yapın.Bu hamurla güvecin kapağının kenarlarını hava almayacak şekilde  sıvayın.Sadece buharın çıkabileceği küçük bir delik bırakın.



 Sonra çıkın bahçeye bir çoban ateşi  yakın ateş köz olunca güveci oturtun közün üstüne .Sakın acele etmeyin  ağır ağır pişirin.Ateş zayıfladıkça kenarında yakacağınız odunların  canlı közünü güvece dayayın.Tahmini 15 - 2 saat gibi sürede pişirin.Süre  yaklaşınca kapakta bıraktığınız küçükdelikten çıkan buhardan küçük bir  parça ekmeği ıslatıp atın ağzınıza pişip pişmediğini size kendisi  söyler.

 

Piştiğine emin olunca  alın ateşin üstünden  açın kapağını  koyun  masanın ortasına  tabaklarınıza azar azar alın soğutmadan.Eğer soğursa  tekrar güveci koyun ateşin üstüne ısıtın.

 Sakın ola yanında rakıyı unutmayın.

 Afiyetler olsun..........

 

(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg140.imageshack.us%2Fimg140%2F6033%2Fwcld9z.jpg&hash=86f144f03676163dddd9a5eb52fca84f164ff1a4) (http://img140.imageshack.us/i/wcld9z.jpg/)
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev