Ahmet Maranki'nin çocuklara yedirilmesini tavsiye ettiği sebzeli balık çorbası tarifi.[/i]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg690.imageshack.us%2Fimg690%2F2239%2Fdalyan20corba203.jpg&hash=3a33525324e88a1cef4d169f60818b69623f55e5)
Malzemeler:
200 gr dil balığı
1 adet havuç
yarım patates
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1/4 kırmızı soğan
1/2 enginar
1 diş sarımsak
çeyrek limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Az tuz
Hazırlanışı:
İki su bardağı suya, 1 diş sarımsağı, çeyrek limonu, maydanoz ve dereotunun saplarını koyduktan sonra 15 dakika haşlayın.
Ardından balığı içinden çıkardıktan sonra suyunu süzerek bir kenara ayırın.
Çok ince kıyılmış soğan ve diğer rendelenmiş olan sebzeleri (havuç, patates, enginar ) 1 tatlı kaşığı zeytinyağında soteleyerek mercimeği de koyduktan sonra balık suyu ilave edilir.
Yaklaşık 15-20 dakika haşlanmış balıkların kılçıkları temizlenerek küçük parçalar halinde çorbaya ilave edilir.
Not:Kültür balıklarını tercih etmeyin. Balıklar kesinlikle deniz balığı olmalı. Bu çorbayı deniz levreği, kırlangıç balığı, lüfer, çarpan, iskorpit ve mezgit gibi balıklarla da yapabilirsiniz.