Saymik Köfte[/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg822.imageshack.us%2Fimg822%2F3130%2Fsaymikkoftetarifi.jpg&hash=0b69120242bea7b78c9ae5dbc04b14ad36d17532)
Dana Kıyma ......... 500 Gr
ince Bulgur .......... 1 Su Bardağı
Kuru Soğan ......... 1 Adet
Salça ..................... 1 Çorba Kaşığı
Tuz
Karabiber
Reyhan
Saymik Köfte Tarifi
Kıyma karıştırma kabına alınır.
Soğan içme rendelenir.
Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır. Yayvan bir tencereye dizilir.
Salça sulandırılıp üzerine dökülür.
Orta ısıda 30-40 dakika pişirilir.
Köfteli Karışık Kebap [/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg819.imageshack.us%2Fimg819%2F5716%2Fkftelikarisikkebaptarif.jpg&hash=3c576a789d696b81d518e7611102114baa367bca)
Malzemeler
00 Gr
Soğan ......................... 1 Adet
Pastırma .................... 4 Dilim
Kaşar Peynir ............. 150 Gr
Mantar ....................... 200 Gr
Patates ....................... 3 Adet
Süt .............................. 1 Çay Bardağı
Sosis ........................... 2 Adet
Tuz
Köfteli Karışık Kebap Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köfte baharı konulup iyice yoğrulur.
İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır.
Fırın tepsisine konulur. Üzerlerine ince doğranmış sosis ve pastırmalar paylaştırılır.
Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir.
Hazırlanan püre köftelerin en üstüne konulur.
Doğranmış mantarlar gelişigüzel yemeğin üzerine serpiştirilir.
200° fırında 30 dakika pişirilir.
Kağıtta Sebzeli Köfte[/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg11.imageshack.us%2Fimg11%2F7438%2Fkagittasebzelikoftetari.jpg&hash=99009e96a847d80a9bfde4691110800600e90189)
MalzemelerKöfte için:
Kıyma .............. 500 Gr
Kuru Soğan ..... 1 Adet
Maydanoz ........ 4 Dal
Köfte Harcı ...... 1 Tatlı Kaşığı
PuL Biber ......... 1 Çay Kaşığı
Karabiber ......... 1 Çay Kaşığı
Kekik ................ 1 Çay Kaşığı
Tuz
Garnitürü
Bezelye ............ 1 Kase (Konserve)
Havuç .............. 1 Adet
Patates ............ 1 Adet
Tuz
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur.
Ufak köfteler hazırlanır.
Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır.
Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur.
Tuz ve bezelye ilave edilir.
Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir.
Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır.
Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır.
40-45 dakika 200° fırında pişirilir.
Köfteli Kabak Halka[/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg577.imageshack.us%2Fimg577%2F5598%2Fkoftelikabakhalkatarifi.jpg&hash=5f9927eeade8dcb4771b6c8aad697af7d024ef60)
Malzemeler
Kıyma ............. 300 Gr
Kabak ............. 4 Adet
Kuru Soğan.... 1 Adet
Dereotu ......... ½ Demet
İnce Bulgur ... 1 Çay Bardağı
Yoğurt ............ 1 Kase
Pul Biber ........ 1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak ........ 3 Diş
Tuz, Karabiber
Köfteli Kabak Halka Tarifi
Kıymanın içine soğan rendelenir.
Bulgur, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu eklenir.
İyice yoğrulur.
Kabaklar ayıklanır ve dolma yapar içi oyulur.
Kabaklar iri parmak kalınlığında halka halka kesilir.
Hazırlanan köfte bu halkaların ortasına sıkı sıkı yerleştirilir.
Kaynayan suya atılıp 20 dakika pişirilip kevgir yardımı ile servis tabağına alınır.
Sarımısaklı yoğurt üzerine dökülür.
En üste ise pul serpilir.