(KARA LAHANA) ÇORBASI[/i][/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg63.imageshack.us%2Fimg63%2F3388%2Fpancarcorbasi.jpg&hash=e05eb2ef61ec34df3e795d55b39a1a66c694bdc2)
Malzeme: 1 bağ pancar
1 baş soğan
1 tane acı biber
2 kaşık yağ
Yeterli kadar tuz
Yapılışı:Pancar temizlenip yıkanır.İnce ince doğranır.
Bir tencerede yağ eritilir.İncecik doğranmış soğanlar bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine malzemenin miktarına göre su ilave edilir.
Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır.
Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulye katılır. (Fasulye yerine mevsimine göre ve ailenin ekonomik durumuna göre posul(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.uslanmam.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fsmiliv.gif&hash=8fd122708b51af4585b702a246b7bcef1ec01490)mısır yarması(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.uslanmam.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fsmiliv.gif&hash=8fd122708b51af4585b702a246b7bcef1ec01490)bulgur(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.uslanmam.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fsmiliv.gif&hash=8fd122708b51af4585b702a246b7bcef1ec01490)pirinçte katılabilir.)
Birlikte epeyce kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülür.
Diğre elle tahta kaşıkla topraklanmaması için devamlı karıştırılır.
Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça biber ilave edilir.
Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Daha sonra servis yapılır.