(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg638.imageshack.us%2Fimg638%2F1060%2Fresim001u.jpg&hash=231f47891e15cccf05791296ee84e4e2d4c6fd8b)
Malzemeler
1 Kabak
1 büyükçe kırmızı biber
2 tane çarliston biber
1 tane ufak karnıbahar
2 orta boy havuç
1 tane büyük soğan
6-7 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı
Havuçları soyup ince şeritler halinde kesiyoruz. Tavaya zeytinyağını koyduktan sonra havuçları içine atıp bir müddet kavuruyoruz. Eğer vok tavanız varsa vok tavada , yoksa normal tavada da yapabilirsiniz. Karnıbaharı ufak parçalara ayırıp, havuçlara ilave edip kavuruyoruz (havuç ve karnıbahar sert olduğundan onları öncelikle kavuruyoruz). Biberleri de ince ve biraz uzun kesiyoruz, soğanı da ay şeklinde kestikten sonra sarımsaklarla beraber tavaya ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. En son olarak da kabağı ufak kestikten sonra diğer malzemelere ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Sebzeler yumuşamaya başladığında tuzunuda ilave edip altını kapatıyoruz.
Sebzelerin çok fazla kavrulmamaları gerekiyor, dişe dokunur şekilde olacak.
Yukarıda yazdığım malzemelere ilave olarak brokoli de koyabilirsiniz. Evde olmadığından koyamadım.
İsteğe göre, ince şeritler halinde kesilmiş tavuk etinide koyabilirsiniz. Tavada ilk önce tavuk etlerinin biraz kızarması gerekir.
Bu yemeğin yanına pilav çok yakışıyor. İlaveten sarımsaklı yoğurt yaptım yanına. Yoğurt yerine soya sosu ve acı sos da kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.forumgercek.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fdsnm.gif&hash=348571a00a8e1c1e17de63d91430f851aa899551)