Kavurması
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg836.imageshack.us%2Fimg836%2F1698%2F97605271.jpg&hash=b0a1e95c204e7b38709b650035ebed71e83c8a4a)
Malzemeler:
8-10 adet kurutulmuş biber
250 gr süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı sıvıyağ (biberleri kavurmak için)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Pul biber
Kuru biberleri yıkayınız.
Sıcak suda bir saat kadar bekletiniz ve suyunu süzerek bir kenara alınız.
Bir tencereye su koyup kaynatınız.
Su kaynayınca biberleri suya atıp yarım saat haşlayınız.
Biberler yumuşayınca tencereden çıkartıp süzgeçte suyunu süzdürünüz.
Bir tavaya 2 kaşık sıvıyağ koyup biberleri kavurunuz.
Kavurduğunuz biberleri servis tabağına alınız.
Yoğurtla sarımsağı karıştırıp biberlerin üzerine dökünüz.
Yoğurdun üzerine bir çorba kaşığı sızma zeytinyağını döküp pul biberi serpiniz.
Afiyet olsun. __________________