Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:27:49

Başlık: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:27:49
Kuzu Etli Arapsaçı[/i][/b]





(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg526.imageshack.us%2Fimg526%2F85%2Fdatlacak091.jpg&hash=65da115956409b24284326deb81e7c03da1f8898)



Malzemeler





Arapsaçı............. 1 Kg  (semt pazarlarında bulunur)
Kuzu Eti............. 400 Gr. (kuşbaşı)
Kuru Soğan....... 1 İrice


Limon Suyu...... 1 Adet


Un...................... 2 Yemek Kaşığı


Tuz , karabiber






Hazırlanışı:


Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz. Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz.


Arzu edilirse arapsaçını  kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz.  Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş  olursunuz.
Soğan ile birlikte etleri  kavuruyoruz. Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve  tuz ilave ediyoruz. Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir  miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz.
Altını söndürmeden önce 1  limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave  ediyoruz. Kısa bir süre daha kaynatıyoruz.
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev