Kuzu Etli Arapsaçı[/i][/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg526.imageshack.us%2Fimg526%2F85%2Fdatlacak091.jpg&hash=65da115956409b24284326deb81e7c03da1f8898)
Malzemeler
Arapsaçı............. 1 Kg (semt pazarlarında bulunur)
Kuzu Eti............. 400 Gr. (kuşbaşı)
Kuru Soğan....... 1 İrice
Limon Suyu...... 1 Adet
Un...................... 2 Yemek Kaşığı
Tuz , karabiber
Hazırlanışı:
Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz. Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz.
Arzu edilirse arapsaçını kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz. Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş olursunuz.
Soğan ile birlikte etleri kavuruyoruz. Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave ediyoruz. Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz.
Altını söndürmeden önce 1 limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave ediyoruz. Kısa bir süre daha kaynatıyoruz.