Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:27:56

Başlık: Çükündür Kavurması ve Çükündür Sirkelisi
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:27:56
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg88.imageshack.us%2Fimg88%2F6302%2Fckndr.jpg&hash=04c908ff48396913d1e1f0948d9b08d47693e3ac) (http://img88.imageshack.us/i/ckndr.jpg/)[/b]







Çükündür Kavurması



Topraktan taze  olarak sökülen  çükündürler iyice yıkanır ve saçakları ayıklanır. Sonra büyükçe  bir  kapla suda haşlanır. Haşlanan çükündürler sudan alınarak dışları soyulur  ve  rendelenir. Bir tencerede kızdırdığımız yağ ile pişene kadar  karıştırılarak  kavrulur. Tatlı özelliği olduğundan dolayı tuz veya  baharat ilave edilmeden  servis yapılır







Çükündür Sirkelisi



Haşlanan çükündürler teker şeklinde  ve iki santim kalınlığında doğranarak  tuzsuz sirkeli su ile turşu  şeklinde kurulur. Ve sirkeli suda bir iki hafta  bekletildikten sonra  tüketilmeye başlanır. Kışlık olarak da yapılır ve ilginç  bir tadı olur  bir nevi tadı şalgam suyunu andırır.
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev