Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:28:39

Başlık: Kaldırık dolması / Bolu mutfağı
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:28:39
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg193.imageshack.us%2Fimg193%2F6831%2Fa098k.jpg&hash=35b3b9fc3b88e6c47525516154bf9405f0ef5741)





Kaldırık dolması [/i]





Malzeme: [/i]

1 tutam kaldirik yaprağı
250 gr. kuzu eti
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
4 sap taze soğan
2 domats
2 biber
tuz, karabiber
2 çorba k. zeytinyağı


Üzeri için:

1 çorba k. salça
50 gr. tereyağı
su


Hazırlanışı:

Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane yaprağı yerleştirin. Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine tereyağını paylaştırın. Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin. Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz .

EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev