Rumeli Mantısı Tarifi
(Rumeli Mantı Böreği)
(Boşnak Mantısı)
Bu börek bir rumeli mantısı…Mantı deyince herkes suda haşlanan mantı zannediyor. Ama rumeli mantısı böyle kat kat ağızda dağılan,muhteşem bir lezzet…
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg829.imageshack.us%2Fimg829%2F3510%2Frumelimantiboregi.jpg&hash=7ec853765e5a3c6ff1530490285f561436e27f0f)
Malzemeler:
750gr un
Tuz
Su
İçi için:
300 gr. kıyma
2 tane soğan
Karabiber
Tuz
Ara katları yağlamak için:
1 paket margarin
Yapılışı:
Önce bir kapta kıymayı,yemeklik şeklinde doğradığımız soğanı,tuzu ve karabiberi iyicene karıştırıp bir kenara koyalım.Un,tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur tutalım. 15dk. dinlendirelim. Hamuru 10 bezeye ayıralım. 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız bezelerin aralarına eritilmiş ılık margarinden birer kaşık koyalım. Aralarda kenarlarından çekerek büyütelim. 10 bezeyide bitirince üstüne yağ sürüp masaya ters çevirelim. Kenarlarından çekerek biraz daha büyütelim. Çok inceltmeyin. Hamuru 6cm’lik kareler keselim. Kestiğimiz parçaların ortasına kıymaları yerleştirip bohça şeklinde kapatalım.Yağlanmış tepsiye katladığımız taraf alta gelecek şekilde dizelim. En üstünü tekrar yağlıyalım. 200c’de kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun…