Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:28:52

Başlık: Domatesli Pirinç Pilavı İçindekiler 2 su bardağı Pirinç (30
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:28:52
Rumeli Mantısı Tarifi

(Rumeli Mantı Böreği)

(Boşnak Mantısı)





Bu börek bir rumeli mantısı…Mantı deyince herkes suda haşlanan mantı  zannediyor. Ama rumeli mantısı böyle kat kat ağızda dağılan,muhteşem bir  lezzet…



(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg829.imageshack.us%2Fimg829%2F3510%2Frumelimantiboregi.jpg&hash=7ec853765e5a3c6ff1530490285f561436e27f0f)





Malzemeler:

750gr un
Tuz
Su


İçi için:

300 gr. kıyma
2 tane soğan
Karabiber
Tuz


Ara katları yağlamak için:

1 paket margarin


Yapılışı:





Önce bir kapta kıymayı,yemeklik şeklinde doğradığımız soğanı,tuzu ve  karabiberi iyicene karıştırıp bir kenara koyalım.Un,tuz ve ılık suyla  yumuşak bir hamur tutalım. 15dk. dinlendirelim. Hamuru 10 bezeye  ayıralım. 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız bezelerin  aralarına eritilmiş ılık margarinden birer kaşık koyalım. Aralarda  kenarlarından çekerek büyütelim. 10 bezeyide bitirince üstüne yağ sürüp  masaya ters çevirelim. Kenarlarından çekerek biraz daha büyütelim. Çok  inceltmeyin. Hamuru 6cm’lik kareler keselim. Kestiğimiz parçaların  ortasına kıymaları yerleştirip bohça şeklinde kapatalım.Yağlanmış  tepsiye katladığımız taraf alta gelecek şekilde dizelim. En üstünü  tekrar yağlıyalım. 200c’de kızarana kadar pişirelim.





Afiyet Olsun…
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev