Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:29:02

Başlık: Firik Pilavı | Ş.Urfa Yöresinden
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:29:02
Ş.Urfa mutfağının özel pilavlarından biri olan Firik pilavı adını kullanılan bulgurdan alır...(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.forumgercek.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fzgd.gif&hash=da32505b06dfe9029283bc8b69c8c74582561aa8)

 

 

 

(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2F24fd7wx.jpg&hash=2d5a2d9ea94c583e5127342d3d784fa6b8bc44b8)

 

 



MALZEMELER :



* 1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça)

* 1 kâse pilâvlık bulgur

* 1 kâse firik

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 su bardağı nohut

* Zeytinyağı

* Yeterince Su

* Karabiber

* Tuz







YAPILIŞI :

 

Koyun eti bir tencereye konur,  yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne  birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış  nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler  yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve  firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu  olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir  çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya  atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına  alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata  ayran gibi şeylerle servis edilir.



Talimatlar ;



Firik pilâvı kıymalı da olur. Yarım  kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir.  Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir.  Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilâve  edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır.

 

Afiyet Olsun...(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.forumgercek.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fimg-hi.gif&hash=8277f425e5b5d3402d12bd421a119f5cad9d2623)
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev