(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fyemektarifleri.kadin.ca%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F01%2Ftalas-boregi-tarifi.jpg&hash=6b24713c536a53118d5db1999928f557801b2e1b)
Gerekli malzemeler
3 tane yufka
Yarım paket margarin
1 çay bardağı su
İç harcı için malzeme
250 gram kavurma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytin yağ
Üzeri için malzeme
2 yumurtanın sadece sarısı
Yeteri kadar çörek otu ve susam
Talaş Böreği Tarifi
Bir tavanın içine 2 kuru soğanı küp küp doğrayın, kavurmaları ilave edin ve sıvı yağ ekleyip kavurun.
Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ve ince kıyılmış maydanozları dökün ve tuzunu da ilave edip karıştırın.
İyice pismiş olan talaş böreği harcını ocaktan alın. Bir tavanın içine margarini ve suyu koyup eriterek ocaktan alın.
Birinci yufkayı dörde bölün. Her bir parçayı kenarlarından içine katlayarak kare seklini verin ve ortasına kavurmalı harcınızdan koyun. Dörtkenarını ortada birleştirerek bohça gibi kapatın. Bütün yufkalarda aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız talaş böreklerini kapattığınız yerleri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Talaş böreğinin üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam, çörek otu dökerek, 5 dakika öncesinden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün. Böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.
Afiyet olsun
â™ â™ â™ â™ [/b]
Otlu Börek
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fyemektarifleri.kadin.ca%2Fwp-content%2Fuploads%2F2010%2F10%2Fotlu-b%25C3%25B6rek.jpg&hash=2cc8a3018b2ec914234ed0580a9452bf72c4c637)
Malzemeler
1 bağ taze soğan
1 bardak kesik
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 bağ ısırgan
250 kilogram pazı
3 adet yufka
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Yapılışı
Eldiven yardımıyla ısırganları temizleyiniz. Sarı, zedeli yapraklar ile saplarını atınız. Bol su ile çeşmenizin altında yıkayınız. Daha sonra incecik kıyınız.
Pazı yapraklarını ve taze soğanları da bolca yıkadıktan sonra doğrayınız. Bunları ısırgan, kesik ve bir miktar tuzla güzelce karıştırınız.
Bir kapta zeytinyağını, sütü ve de yumurtayı çırpınız. Fırınınızı ısıtınız. Tepsisini yağlayınız.
Yufkanın birisini tezgahınıza seriniz ve üzerine yumurtayla çırptığınız karışımdan sürünüz. Ot karışımını üçe bölünüz. Bir bölümünü bu yufkaya eşit olarak yayınız. Sonra diğer yufkaları üst üste sererek aynı işlemi yapınız. Üç yufkayı da birlikte rulo yaparak sarınız. Ortasından iki parçaya bölünüz ve yavaşça tepsinize alınız. Üzerine zeytinyağını sürünüz.
Isıttığınız fırına atınız. Üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriniz. Üzerleri kızarınca fırında ılıması için bekletiniz.
Böreğiniz ılıkken dilimleyiniz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Afiyet olsun
â™ â™ â™ â™ [/b]
Sodalı Börek
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fyemektarifleri.kadin.ca%2Fwp-content%2Fuploads%2F2010%2F10%2Fsodali-borek.jpg&hash=aee436dba4a2a44c3783eae8405b820f060b09d3)
Malzemeler: • 6 adet hazır yufka
• Yeteri kadar beyaz peynir
• 1 su bardağı eritilmiş tere yağ
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 şişe soda
Hazırlanması:
1. İlk önce fırın tepsinizi yağlayın ve yufkanın birini ortadan ikiye ayırıp, tepsinin tabanına buruşuk şekilde yayın
2. 2. ve üçüncü yufkayı da ikiye bölün ve ilk yufkanın üzerine yine buruşuk şekilde yayın ve peyniri üzerine serpin
3. Üzerine kalan 3 yufkayı parçalamadan buruşuk şekilde kapatın.
4. Kareler halinde böreğinizi kesin ve üzerine 1 şişe sodayı gezdirerek dökün
5. Ayrı bir kabın içinde süt, eritilmiş tere yağ, yumurta üçlüsünü çırpın ve böreğin üzerinde gezdirerek dökün
6. Yarım saat bu şekilde bekleterek dinlendirin ve yarım saat sonrasında 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
â™ â™ â™ â™ [/b]
Kuru Mayalı Poğaça[/i][/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fyemektarifleri.kadin.ca%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F01%2Fmayali-pogaca.jpg&hash=427dc2af0f9051fa000ef362635465ed5cb57937)
Gerekli malzemeler
125 gram margarin
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç malzeme
Bir su bardağı beyaz peynir
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Çok az zeytin yağ ve tuz
Kuru mayalı poğaça tarifi
Derin bir yoğurma kabının içine unu eleyin
Unun ortasını açın ve kuru mayayı koyun
Tuzu ve şekeri unun üzerine serpin
Margarini eritin ve ılımasını beklerken, sütü ocağa koyun ve çok az ısıtın
Ilık olan hem margarini hem sütü kuru mayanın üzerine dökün ve hepsini birlikte 10 dakika yoğurun
Ardından üzerine temiz havlu kapatarak 30 dakika kenarda mayalanmasını bekleyin
Bu esnada iç harcı için gerekli olan beyaz peyniri ufalayın ve bir kaba koyup üzerine zeytin yağ, tuz, kırmızıbiberi döküp karıştırın
Mayalanmış kuru mayalı poğaça hamurunuzdan parçalar koparın ve yuvarlak bezeler açıp ortasına beyaz peynirli iç malzemesini koyup kapatın
Fırın tepsisini yağlayın ve bütün poğaçaları tepsiye dizip üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
â™ â™ â™ â™ [/b]
Dereotlu peynirli poğaça [/i][/b]
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fyemektarifleri.kadin.ca%2Fwp-content%2Fuploads%2F2010%2F12%2Fdere-otlu-peynirli-pogaca-300x196.jpg&hash=051d0c552019c90f9c83695f6036e5dd211f2558)
Malzemeleri • 1 Paket Margarin (ben tere yağ kullanıyorum)
• 1 Çay Bardağı Zeytin yağ
• 5 Yemek Kaşığı Sirke
• 4 Çorba Kaşığı Yoğurt
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• 1 Tane Yumurta (akını içine, sarısını üzerine kullanıyoruz)
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 5 Su Bardağı Un
• 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
• 1 Su Bardağı Beyaz Peynir
• 1 Demet Dereotu
• Yarım Demet Maydanoz
Yapılışı • İlk önce katı yağı ocakta eritin ve ılımaya bırakın
• Ardından derince bir kabın içine zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akını koyun ve mikserle iyice çırpın. Üzerine ılımış olan katı yağını da ilave edin ve tekrar çırpın
• Ardından bu karışımı, derin bir yoğurma kabının içine alın
• Üzerine un ve kabartma tozunu da katın ve ortalama 15 dakika yoğurun
• Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.
• Bu esnada bir kabın içine dereotu ile maydanozu ince ince doğrayın ve ezilmiş beyaz peynir ile birlikte üzerine çok az zeytin yağ ve tuz dökerek karıştırın
• Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını açıp içine hazırladığınız dereotlu karışımından koyup poğaça hamurunuzu kapatın
• Kalan hamurun tamamına aynı işlemi uygulayın
• Fırın tepsisini yağlayın ve dereotlu poğaçalarınızı tepsiye sıralayıp üzerine çörek otu serpin
• Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına üzerleri kızarana kadar ortalama 30-40 dakika pişirin
• Sıcak sıcak servis edin
• Afiyet olsun
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg340.imageshack.us%2Fimg340%2F8273%2Fdecorose.gif&hash=e1bc64bd4b0e582984dd09a63a6fdd6e02efcff5)