(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg32.imageshack.us%2Fimg32%2F5203%2F38571358.jpg&hash=ffcd3f7511d27962470487e2da6791e5e90a7d93) (http://img32.imageshack.us/i/38571358.jpg/)
Gül Tatlısı
Malzemeler :
2 çay bardağı (http://www.forumgercek.com/) irmik
1,5 çay bardağı (http://www.forumgercek.com/) yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı (http://www.forumgercek.com/) erimiş tereyağ
1,5 çay bardağı (http://www.forumgercek.com/) sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 çay bardağı)
Şerbet için :
2.5 su bardağı (http://www.forumgercek.com/) toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve irmiği yoğurma kabına koyup iyice karıştıralım. Üzerine kabartma tozu ve unu da eleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım. Isterseniz unun hepsini bir seferde katmayıp yavaş yavaş ekleyin ki kıvamı kaçırmayın.
Hamuru merdaneyle incecik açalım ve geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar keselim. Yuvarlakları 3-4 lü şekilde üst üste koyalım. Bir ucundan başayarak rulo yapalım ve tam ortasından keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve ortalarına birer parça ceviz koyalım.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyalım. Kaynayıp şurup haline gelince limon suyunu sıkalım. Fırından çıkmış ılımış tatlıların üzerine sıcak şurubu dökelim. Tavsiyem yine şurubun hepsini bir seferde dökmeyelim ve tatlıalr şurubu çektikçe şurup ilave edelim.