Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Android Mobil Telefon Genel Bölüm => Android Genel Bölümü => Telefon Önerileri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:32:42

Başlık: Kestane Şekeri
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:32:42
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg2.imageshack.us%2Fimg2%2F8889%2Fkestane.jpg&hash=bb7a61a2f172641f36f0b6114c33d6519ad39397) (http://img2.imageshack.us/i/kestane.jpg/)





Kestane Şekeri



Kestane şekerini evde yapmak zahmetli bir iş ama, saatlerce uğraşmaya  kesinlikle değiyor.

Fazla uzatmadan hemen uyarılar:

 Yalnız  başınıza bu  işe girişmeyin. Aksi takdirde bir kilo kestane için en az 2  saat hazırlama  süresini göze almalısınız. Eğer iki hatta üç kişi  olursanız çok daha kolay ve  çabuk oluyor.
 Revakın ölçüsüyle  oynamayın. Tecrübe ile ispatlanmıştır; eğer  şerbet ince olursa kestane  şekeri olmuyor. Elimizdeki tarifte şerbet yerine  â€˜revak’ terimi  kullanılmıştı. Yöresel mi yoksa kestane şekerinin şerbetine has  bir  isim mi bilemedik.
  Bulabildiğiniz en iri kestaneleri  kullanın.
  Keseleri tamamen  soğumadan açmayın; kestaneler dağılıyor. Hatta  bir gece revakın içinde  bekletin. Kestanelerin renkleri koyulaşıyor ve  özleniyorlar.
 Eğer bulabilirseniz  çok taze kestane kullanın. Hatta  yakınınızda kestane ağaçları varsa,  sabah erken toplayıp, aynı gün içinde  kaynatın.
 



Malzemeler

1 kg. iri kestane
1,5 kg. şeker (arzu edilirse vanilya) ve 4 bardak  su
minik karelere kesilerek kullanılmak üzere bir tülbent bağlamak  için ip


1- Kestaneleri  yıkayıp bir tencereye koyun. 15 dakika ılık suda bekletin. Ateşin   üzerine alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra bir  kestaneyi açıp,  zarlarının kolay soyulup soyulmadığını kontrol  edin.Kestaneler henüz yumuşamamışken ama iç zarları soyulabilecek hale  geldiğinde  ateşten alın (kaynama süresi yaklaşık 5 dakika). Kestaneleri  süzün ve ılık suyun  içine koyun. Dış kabuklarını ve iç zarlarını iyice  temizleyin. Soyarken  kestanelein dağılmamasına dikkat edin.



(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg235.imageshack.us%2Fimg235%2F4228%2Fkestanesekeri2.jpg&hash=82d0a0768ed3170752656a29cf5e5fffc698ef9f) (http://img235.imageshack.us/i/kestanesekeri2.jpg/)



2- Tülbenti  küçük karelere bölün. Her parçanın içine 3 kestane koyun ve sıkıca   bağlayın. Keselerin içinde çok boş yer kalmasın, yoksa kestaneler  dağılıyorlar.





(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg235.imageshack.us%2Fimg235%2F2682%2Fkestanesekeri3.jpg&hash=27292929002aa169cb037ea384d4e7f30f965d5e) (http://img235.imageshack.us/i/kestanesekeri3.jpg/)



3-
Derin ve yayvan bir tencerede 1,5 kg. şekeri 4  bardak suda ısıtın. Kaynamaya  yakın keseleri tencereye koyun. Bir taşım  kaynatıp, ateşi çok hafife alarak 2  saat pişirin. Tencere iyice  soğuduktan sonra keseleri çıkarıp açın. Kestaneleri  bir tepsiye alın ve  tenceredeki revakı kestanelerin üzerine gezdirin





(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg2.imageshack.us%2Fimg2%2F2716%2Fkestanesekeri4.jpg&hash=275dd29615d3a7426aeda7990b29b373e639598e) (http://img2.imageshack.us/i/kestanesekeri4.jpg/)
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev