(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg687.imageshack.us%2Fimg687%2F1867%2Fgelintatls.jpg&hash=03f7f70b2ff1bd4eeb51519e1693e964f7ee2c15)
Cevizli Gelin Tatlısı
Malzemesi:
1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifi:
• Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım.
• Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.
• Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım.
• Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım.
• Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim.
• Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim.
• Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
• Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım.