(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg193.imageshack.us%2Fimg193%2F3665%2Fkadayifsarma725829.jpg&hash=cf4a54e273db1ae2a2cb4e0ff2af82e58e8adacd) (http://img193.imageshack.us/my.php?image=kadayifsarma725829.jpg)
Malzemeler 6 Kişilik
· 250 gr tel kadayıf (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)
· 200 gr çekilmiş ceviz
· 2 çorba kaşığı tozşeker
· 4 yumurta (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)
· Yarım çay bardağı su
· Kızartmak için bol sıvıyağ
· 200 gr taze kaymak
Şerbet (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)için:
· 2.5 su bardağı tozşeker
· 2 su bardağı su
· Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
*Kadayıfı (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
* Derin bir kapta yumurta (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.
* Şerbet (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.
* Sıcak kadayıf (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)dolmalarını soğuk şerbete (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=642)atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın