(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg32.imageshack.us%2Fimg32%2F254%2Fgazozk.jpg&hash=6a1ab00adb0bb5d63233af7fdb94ac627ed709c9) (http://img32.imageshack.us/i/gazozk.jpg/)
Gazozlu Tatlı
Malzemeler:
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 şişe gazoz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
125 gr tereyağı
1 kase ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı (http://www.forumgercek.com/) tozşeker
6 su bardağı (http://www.forumgercek.com/) su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Bir karıştırma kabının içine gazoz boşaltılır, üzerine maya konup eritilir, 3 yumurta kırılır ve karıştırılır, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda hamur yapılıp mayalandırmak için 20 dakika beklenir.
Hamur ikiye bölünüp açılır. üzerine erimiş tereyağı dökülüp yağlanır, yağlanan hamurun üzerine ceviz, tozşeker, tarçın karışımı yayılır, hamur rulo yapılıp iki parmak kalınlığında kesilir. Dik bir şekilde tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir, üzerine daha önceden hazırlanan soğuk şerbet dökülür, fıstık ve hindistan ceviziyle süslenir.