Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Android Mobil Telefon Genel Bölüm => Android Genel Bölümü => Telefon Önerileri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:33:51

Başlık: Oktay Ustadan Yeşil Fıstıklı Kremalı Kadayıf Tatlısı
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 16:33:51
Yeşil Fıstıklı Kremalı Kadayıf Tatlısı[/i][/b][/b]

 

  (https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg535.imageshack.us%2Fimg535%2F6042%2Ftelkadayiftatlisi.jpg&hash=de9159889e4f32c0c60b9b66995b2b03eba125df)





Malzemeler:


 Yarım Kg. Tel Kadayıf
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Su Bardağı Toz Şeker


Kreması İçin:

 1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Söke Un
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Labne Peyniri
File Fındık
Üzeri için yeşil fıstık.




 Hazırlanışı



 İnce ince doğradığımız kadayıfları  genişçe bir kaba koyup üzerine sıvıyağ döküyoruz. Toz şekerimizi de  içine koyup harmanlıyoruz. Karıştırdığımız kadayıfı fırın tepsisine  yayıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. Püf  noktası; fırındaki kadayıfı ara ara karıştırıyoruz ki her tarafı  kızarsın.





Kreması için



 Tenceremizin içine sütü döküyoruz.  Üzerine şekeri, nişastayı, unu, pirinç ununu ve yumurtanın sarısını  ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak  pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Püf noktası; labne  peynirini kremamız soğuduktan sonra koyuyoruz. Labne peyniri krema ile  karışana kadar iyice çırpıyoruz. Fırından aldığımız kadayıflar biraz  soğuduktan sonra elimizle biraz daha karıştırıp cam fırın kabına bir kat  koyuyoruz. Üzerine file fındık döktükten sonra kremamızın tamamını  döküyoruz. Üstüne tekrar file fındık serpiyoruz. Kalan kadayıfla da  üstünü kapatıyoruz. Son olarak da yeşil fıstıkla süslüyoruz. Biraz  dolapta beklettikten sonra soğuk servis ediyoruz.
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev