(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg71.imageshack.us%2Fimg71%2F1922%2F15kakolu.jpg&hash=1c9e9993fb7a73d9aad124f39ba34f1fb2e6c4fa)
Kek Hamuru;
3 yumurta
1 bardak sıvıyağ
2,5 bardak süt
2 adet hamur kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 bardak un
Krema:
1 lt süt
1 paket labne (200 gr)
1 yumurta
1 paket vanilya
1,5 bardak un
3/4 bardak şeker
Üzeri için:
Damla çikolata
Kakao
Neskafe(sulandırılmış)
Kek malzemelrini derin bir kapta karıştır.Mikser yardımıyla karıştırılan akışkan hamuru keki pişireceğiniz yuvarlak kaba döküp çatal batırdığınız yapışmayacak şekilde pişirin.Bu esnada krema malzemelerini -labne hariç- mikser yardımıyla iyice karıştırıp birbirine yedirin.
Bir tencereye alıp muhallbei kıvamına gelene kadar pişirin. Sıcak iken kremanın içerisine labneyi ekleyip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki bir ip yardımıyla kolayca ortadan ikiye ayırabilirsiniz. Üst kısmını kenara alın.
Alt kısmına sulandırılmış kahveden 1 -2 kaşık gezdirin.
Alt kısmının üzerine muhallebi kıvamındaki kremanızın yarısı yayın.Kremanın üzerine damla çikolataları serpin. Üst kısmını sulandırılmış kahve ile biraz ıslatın. Kremanın üzerine geri kapatın. Kalan kremayı en üste yayın. Bir süzgeç yardımıyla kakaoyu eleyerek her tarafını kaplayın.
Afiyet olsun..