(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg339.imageshack.us%2Fimg339%2F9229%2Fispanaklipasta.jpg&hash=75d1a03c16778112c5eb87cd6d8c27eda5eacca2)
Malzeme:
Pasta keki için:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 p.kabartma tozu
1 p. vanilya
1 su bardağı ıspanak püresi
2.5 su bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Kremşantisi için:
1 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yapraklarını kaynayan suya atın.
Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. Suyunu süzdürdükten sonradoğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunuekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecekolan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın.
Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir.daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şantiile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarakküçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak hertarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Ben yaptım gerçekten çok güzel(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.forumgercek.com%2Fimages%2Fsmilies%2Fz_kiz.gif&hash=2a46bd9e1382c327722b6517c9c6644030021061)