Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 17:24:25

Başlık: Kolay Lahmacun Tarifi
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 17:24:25
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg638.imageshack.us%2Fimg638%2F1576%2Flahmacun.jpg&hash=c17079935820bfb6355bfce4a7f4b02beeff84dd) (http://img638.imageshack.us/i/lahmacun.jpg/)



Fırından yeni çıkmış sıcacık, çıtır bir lahmacuna hepimiz bayılırız.  Özellikle evde yemek yapmak istemediğimiz zamanlar. Aklımıza ilk pizza  ya da lahmacun sipariş etmek gelir. Ama eve gelene kadar o çıtır  hallerini kaybederler. Artık hem çıtır, hem sıcacık, hem de istediğiniz  lezzette lahmacun yapmak, sipariş vermekten daha kolay. Özellikle yoğun  geçen hafta sonları, yemek yapmakla uğraşmak istemediğiniz zamanlar için  herkesin severek yiyeceği bir seçenek. Hamur mayalamak, açmak yok.  Sadece dilediğiniz gibi iç malzemeyi hazırlayın, yaklaşık on dakika  sonra da mis gibi lahmacunlarınızın tadını çıkarın.



Malzemeler:

350 gram orta yağlı kıyma,
4 adet lavaş ekmeği (ya da tortilla),
2 adet domates,
2 adet orta boy soğan,
1/2 demet maydanoz,
1 adet közlenmiş kırmızı biber,
tuz, taze çekilmiş karabiber,
kırmızı pul biber.


(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg526.imageshack.us%2Fimg526%2F1876%2Flahmacun1.jpg&hash=5afb71797b7f76edd226158f524d7345a970178b) (http://img526.imageshack.us/i/lahmacun1.jpg/)

 



Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın, çok küçük doğrayın. Maydanozu ve kırmızı biberi incecik doğrayın.
Soğanları rendeleyin, tuzla ovun, acı suyunu sıkın.
Kıyma,  soğan, domates, maydanoz ve kırmızı biberi bir cam kaseye alın,  baharatlarını ekleyin.  1/2 çay bardağı kadar suyla beraber iyice  karıştırın.
Tortilla ya  da lavaş ekmeklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin,  hazırladığınız iç malzemeyi elinizle yavaşça yayarak paylaştırın.
250 derecede  ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Ya da fırının ızgarasını  ısıtın tepsiyi hemen alt rafına yeşleştirin ve 5-10 dakika pişirin.
Yanında, bol maydanoz, nane, domates, turşu biber ve limon ile sıcak olarak servis edin.




Dikkat edelim!


İçinde kıymadan başka pişecek malzeme olmadığından 5-10 dakika yeterli oluyor.


Ben doğrudan fırının ızgarasını kullanarak pişiriyorum.  
İç malzemeyi  damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Ben çok az tarçın eklerim.  Baharat seviyorsanız çok lezzetli oluyor. Kırmızı biber yerine yeşil  sivri biber kullanabilirsiniz, ya da hiç biber eklemezsiniz. Hatta  sevmiyorsanız soğansız hazırlayabilirsiniz.
Mini boylarda yapmak isterseniz, lavaş ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip istediğiniz boya getirin, öyle hazırlayın.
Pizza taşınız varsa önceden ısıtıp kullanın.
Çok fazla  yapacaksanız, fırın telini de kullanmak isteyebilirsiniz. Fırın telinin  üzerini önce folyo ile kaplayın sonra yağlı kağıt serip lahmacunlarını  yerleştirin. Böylece telin arasından kaymayacaklardır
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev