(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg638.imageshack.us%2Fimg638%2F1576%2Flahmacun.jpg&hash=c17079935820bfb6355bfce4a7f4b02beeff84dd) (http://img638.imageshack.us/i/lahmacun.jpg/)
Fırından yeni çıkmış sıcacık, çıtır bir lahmacuna hepimiz bayılırız. Özellikle evde yemek yapmak istemediğimiz zamanlar. Aklımıza ilk pizza ya da lahmacun sipariş etmek gelir. Ama eve gelene kadar o çıtır hallerini kaybederler. Artık hem çıtır, hem sıcacık, hem de istediğiniz lezzette lahmacun yapmak, sipariş vermekten daha kolay. Özellikle yoğun geçen hafta sonları, yemek yapmakla uğraşmak istemediğiniz zamanlar için herkesin severek yiyeceği bir seçenek. Hamur mayalamak, açmak yok. Sadece dilediğiniz gibi iç malzemeyi hazırlayın, yaklaşık on dakika sonra da mis gibi lahmacunlarınızın tadını çıkarın.
Malzemeler:
350 gram orta yağlı kıyma,
4 adet lavaş ekmeği (ya da tortilla),
2 adet domates,
2 adet orta boy soğan,
1/2 demet maydanoz,
1 adet közlenmiş kırmızı biber,
tuz, taze çekilmiş karabiber,
kırmızı pul biber.
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg526.imageshack.us%2Fimg526%2F1876%2Flahmacun1.jpg&hash=5afb71797b7f76edd226158f524d7345a970178b) (http://img526.imageshack.us/i/lahmacun1.jpg/)
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın, çok küçük doğrayın. Maydanozu ve kırmızı biberi incecik doğrayın.
Soğanları rendeleyin, tuzla ovun, acı suyunu sıkın.
Kıyma, soğan, domates, maydanoz ve kırmızı biberi bir cam kaseye alın, baharatlarını ekleyin. 1/2 çay bardağı kadar suyla beraber iyice karıştırın.
Tortilla ya da lavaş ekmeklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, hazırladığınız iç malzemeyi elinizle yavaşça yayarak paylaştırın.
250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Ya da fırının ızgarasını ısıtın tepsiyi hemen alt rafına yeşleştirin ve 5-10 dakika pişirin.
Yanında, bol maydanoz, nane, domates, turşu biber ve limon ile sıcak olarak servis edin.
Dikkat edelim!
İçinde kıymadan başka pişecek malzeme olmadığından 5-10 dakika yeterli oluyor.
Ben doğrudan fırının ızgarasını kullanarak pişiriyorum.
İç malzemeyi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Ben çok az tarçın eklerim. Baharat seviyorsanız çok lezzetli oluyor. Kırmızı biber yerine yeşil sivri biber kullanabilirsiniz, ya da hiç biber eklemezsiniz. Hatta sevmiyorsanız soğansız hazırlayabilirsiniz.
Mini boylarda yapmak isterseniz, lavaş ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip istediğiniz boya getirin, öyle hazırlayın.
Pizza taşınız varsa önceden ısıtıp kullanın.
Çok fazla yapacaksanız, fırın telini de kullanmak isteyebilirsiniz. Fırın telinin üzerini önce folyo ile kaplayın sonra yağlı kağıt serip lahmacunlarını yerleştirin. Böylece telin arasından kaymayacaklardır