Android Telefon Yazılım Rom Destek Teknoloji Sitesi

Genel Bölüm => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 17:24:26

Başlık: Kornişon Turşu tarifi
Gönderen: Tekyürek - 25 Ekim 2014, 17:24:26
(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg246.imageshack.us%2Fimg246%2F9890%2Fkornison.jpg&hash=4ea2d17561ce6a3cdc03c55d2a81b8d3eb0ed4b6)



Kornişon Turşu Tarifi

 





Malzemeler

1 kilo      kornişon salatalık
su      (mümkünse kaynak suyu)
4-5      çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba      kaşığı toz şeker
10 diş      sarımsak
2 çay      bardağı sirke
10-12 dal maydanoz




Hazırlanışı:



Taze, sert  yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun  çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın;  üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.



Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin. Sarımsakları  kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların  tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.

 

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde  yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki  azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp,  serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
EhPortal 1.39.6 © 2025, WebDev