Kestane Pişirme Yöntemleri | Kestanenin Faydaları

Başlatan Tekyürek, 25 Ekim 2014, 17:22:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.









Kestane :  Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum  mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor. Şeker, protein  ve yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori  bulunuyor. Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel  değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve  beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiri. Kalp ve  kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kasları  güçlendiriyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini  önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor  çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. Çocuk, genç ve  yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı. Hatta yaşamı uzattığı da  söyleniyor. Antik çağlardan beri aşk iksiri olarak biliniyor. Ancak  damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanlar, kestaneyi ölçülü  miktarda yemeli.





Evde kestane kebap



Kestaneleri  yıkayıp kurulayın ve önerdiğimiz şekilde çizin. Grilde veya sadece üst  ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da  pişirebilirsiniz. Ayrıca gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap  yapmanız mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez  keyiflerinden biridir.











 Pişirmeden önce



Kestaneyi  pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik  atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın. İşinizi kolaylaştırır.





 Kestaneye dair rivayetler



Kestane,  insanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden  biri... Antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük  şölenlerin değişmez meyvesi imiş. Rivayet o ki Güney Avrupa'nın bir  köyünde dört bin yıllık dev bir kestane ağacı varmış. 50 metre çapındaki  gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyormuş.  Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için "200 kişilik şövalye  ordusu" deniliyormuş.





 Mutfakta kullanımı



Kestane  haşlanır ya da közde pişirilerek yenir. Et ve sebze yemeklerine,  tatlılara eklemeden önce kestanelerin kabuklarını çizip üzerini örtecek  kadar su ile doldurun. Haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun, yemeğin  pişmesine 15 dakika kala ilave edin. Kestane en çok hindi eti ve kuzu  etine yakışıyor. Kış sebzelerinden kereviz, patates ve havuçla uyum  sağlıyor. Tatlı olarak muz ve elma gibi meyvelerin yanısıra çikolata  sosu ile de hazırlayabilirsiniz. Kestaneyi püre haline getirdikten sonra  şekerle karıştırıp dilediğiniz meyve ya da çikolata sosu ile  zenginleştirerek sofranıza getirebilirsiniz. Haşlanmış kestane ile kek  ve pastalar hazırlayabilirsiniz. Balla karıştırılmış kestane püresi  özellikle iştahsız çocuklara önerilir.

Linkback: Kestane Pişirme Yöntemleri | Kestanenin Faydaları
  • Gösterim 2,231 
  • yemek tarifleri
  • 0 Yanıtlar


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz