Tüm Mtk Telefonlar Root Yapma-Cwm Kurma-Yedek Alma-Root İsteyen Apklar

Başlatan αη∂яσι∂ кιηg, 15 Nisan 2014, 22:55:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Öncelikle konuya başlarken her satırı her ayrıntıyı sırasıyla dikkatlice okuyup sırasıyla yapmanız, işlemlerin doğruluğu ve sağlıklı biçimde olması açısından önemlidir. Burada anlatılanların sonucunda sizlerin yapabileceği her hangi bir hatadan dolayı oluşabilecek zarardan ben ve site sorumlu tutulamaz. Sizler işlemleri doğru biçimde yaparsanız sorun kesinlikle çıkmayacaktır zaten.

Diğer anlatımların aksine ben farklı bir yol ve farklı bir anlatım seçerek konuyu devam ettireceğim, bu yüzden buna ne gerek var şöyle de yapılır gibisinden yorum yapmayınız, anlattığım şekilde adımları takip etmenizin her şekilde faydası var.

BAŞLAMADAN ÖNEMLİ İPUÇLARI:
Telefon ile yapacağınız her sistemsel işlem için aşağıdaki satırları yapıp yapmadığınızı kesinlikle kontrol etmenizde fayda var;

1-Root yapma, yedek alma, rom yükleme v.s işlemleri yapmak için telefon şarjınızın her seferinde en az %80 olmasına özen gösterin. (Bu kısmı önemli ekranda görünen yüzde her zaman sizi aldatır, telefonu kapatın bataryayı telefondan ayırıp beş saniye sonra takın ve telefonu açın şarj yüzdesinin düştüğünü göreceksiniz. Bu yüzden işleme başlamadan önce gerçek şarjınızın ne kadar olduğundan emin olun)
2-Bilgisayar ve Telefon arasında bağlantı kuran USB kablonuzun arızasız olmasına ve telefonunun usb girişine sağlam bağlandığına kesinlikle emin olun. Bilgisayar üzerinden sistemsel veri senkronu yada yazılım yüklenmesi gibi durumlarda kablo hayati önem taşır, en ufak kesinti telefonunuzun Brick olmasına yada farklı arızalar meydana gelmesine sebep olur.
3-Yaptığınız ve ya karar verdiğiniz işlem ne olursa olsun öncelikle acele etmeden araştırıp farklı sorunlara önerilere baktıktan sonra, olabilecek senaryolar için hazırlık yaparak işleme başlayın. Yapmak istediğiniz işlemin talimatlarını işlem sırasında sırayla değil, işleme başlamadan önce okuyarak anlamaya çalışmanız işlemin yapılışı esnasında oluşabilecek hataları minimuma indirecektir.
4-Telefonunuzun rom,program ve imei gibi yedeklerini muhakkak bir bilgisayarda yedekli tutun, ileride kendiliğinden dahi oluşabilecek hasarlarda garantiniz olur. Birazdan bunlarında nasıl yapılacağı konusunda anlatımda bulunacağım.
5-En önemlisi bilgisayar ve telefon arasında sistemsel bir işlem yaparken elinizde olmayan bir olayı, elektrik kesilmesi riskini her zaman aklınızda bulundurun, bu gibi bir olay kesinlikle telefonunuzun açılmamasına yada geçici olarak arıza vermesine neden olacaktır. 
6-Telefonunuz root yetkisi aldıktan sonra bir çok değişilik yapmak isteyeceksiniz, özellikle sistem uygulamaları üzerinde ve görsel sistem değişikliklerinde, değişiklik yapacağınız uygulamanın muhakkak bir yedeğini Sd karta yada bilgisayarınıza almadan işleme başlamayın. Aksi halde telefonunuzun hata vermesine, kararsız çalışmasına ve hatta hiç açılmamasına neden olacak bir durumla karşılaşabilirsiniz.


Şimdi başlayalım; öncelikle telefonumuzu rootlayacağız, hem forumda hemde farklı kaynaklarda onlarca exe ve apk olarak root programı mevcut olmasına rağmen benim kullanacağım programın root yapmayacağı telefon yok, bu yüzden işlem kesin netice ile sonuçlansın diye bu programı kullanacağız. QQPhoneManager programı çince ancak sadece benim anlatacağım kısımları kullanarak hareket edeceğiz işlem bitince başka bir yeri kurcalamayacağız çünkü programın sistem ayarları değiştirme ve sıfırlama gibi özellikleri var sakın merak edip kurcalamayın.

Öncelikle telefonumuzu bilgisayara tanıtacak driverleri indirip rar dosyası içindeki install.bat dosyasına tıklıyoruz. Bu arada telefonumuzu bilgisayara bağlamış olmamız lazım.

Driver İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



QQPhoneManager İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Programı indirip kurduk ana açılış ekranı böyle ve telefonunuzu hemen tanımış olması lazım;



Biz burada yukarıdan üçüncü seçeneğe tıklayacağız ve sol alttaki çanta simgesine, sonra 3 numaradaki KingRoot yazan kısma.



Burada yaklaşık 5 dakika kadar programın modülü indirip kurmasını bekleyeceğiz, indirme bitince program otomatik açılmazsa tekrar KingRoot yazan kısma tıkladığınızda Root penceresi açılacaktır. Bu arada programın bu arayüzünde yedek alma, fabrika ayarlarına dönme, rom yükleme gibi bir çok seçenek var size tavsiyem kurcalamayın.



Açılan pencerede Root yazan kısma tıklayıp hiç bir şeye dokunmadan 30 saniye kadar bekliyoruz ilerleme çubuğu dolduğunda telefon otomatik yeniden başlayacaktır. Telefon açıldığında programlarınız arasına Kinguser adında bir uygulama kurulmuş olacak bu SuperSu uygulaması ile aynı yani ayrıca kurmanıza gerek yok.



Bu uygulama ile işimiz yok, root izni isteyen uygulama olduğunda izin uyarı ekranı açıldığından dolayı şimdilik uygulamanın detaylarına girmeyeceğim ancak bilmenizde yarar var bu uygulama ile tekrar telefonu bir tıkla unroot yapabiliyorsunuz. Artık telefonumuz rootlu hayırlı olsun, telefona hasar vermeden rom yükleme arayüzde değişiklik yapma, sistem ayarlarıyla oynama ve daha bir çok şeyi yapma yetkiniz var.

Şimdi sırada turuncu renkte olan ve işlem kısıtlılığı bulunan Recovery modumuzu Cwm mod ile değiştirmeye. Cwm mod nedir detaylarına girmeyeceğim, aşağıdaki linklerde Tekyürek adminimizin hem anlatmış hemde kurulum detaylarını vermiş isterseniz bu konudan yola çıkın isterseniz konuya devam ederek kendi Cwm kurulumuzu yapalım.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Bu arada Recovery mod zenginliği bakımından her biri ayrı bir başlık ve detaylı bir anlatım istediğinden biz sadece clockworkmod recovery kurulumunu anlatacağız. Recoveryler Clockworkmod Recovery, Clockworkmod Touch Recovery, Team Win Recovery Project (TWRP), Philz Recovery, Devil Dual Recovery ve bir kaç tane daha farklı modla karşımıza çıkmaktadırlar, her bir romun yüklenmesinde bu modların ayrı ayrı görevleri vardır ancak biz sadece en kullanışlı ve sorunsuz olan Clockworkmod Recovery'i kuracağız. Yazılımcının kendisine ait Rom Toolbox adında bir programı mevcut olmasına rağmen MTK işlemcili telefonlarda bu program ile recovery kurmak mümkün olmuyor bu yüzden biz rootlu telefonumuza farklı bir yolla kuracağız.

Telefonunuzun normal Recovery modu bu renktedir ve rom yükleme, mod flaşlama gibi bir çok işlemi bununla yapamazsınız.



Şimdi Mobile Uncle Tools programını indirip telefonumuza kurarak Cwm mizi flaşlayacağız. İsterseniz buradan indirip apkyı kurun tada Google Play üzerinden indirip kurulumu yapın.

Mobile Uncle Tools İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Google Play Linki:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Programı açmadan önce aşağıdaki recovery dosyasını indirip telefonunuzun hafıza kartına atın, burası önemli hafıza kartında olması gerekiyor aksi halde program bulmayacaktır.

Recovery.img Linki:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Programı açtığınızda ilk olarak sizden root izni isteyecektir, Authorize deyip geçin. Programın detayları ve kullanım alanı geniş bu yüzden bu detaylara girmeyeceğim.



Açılan ekranda Recovery Update yazan yere tıklıyoruz ve program daha önce Sd Karta atmış olduğumuz recovery.img dosyasını en üstte hemen buluyor.



recovery.img dosyasına tıkladığınızda sizden Recovery dosyasını flaşlamak isteyip istemediğinizi ve daha sonra recovery modda telefonu başlatıp başlatmamak istediğiniz soracak her iki soruyada evet deyip geçin.





Bu işlemden sonra flaşlama yapılacak ve telefonunuz her hangi bir sorun olmazsa Cwm modu aşağıdaki resimdeki gibi yüklenmiş olacak açılacaktır.



Bu ekranda yedek alma geri yükleme, rom veya mod flaşlama, telefonu fabrika ayarlarına yükleme, veri temizleme, sd karta bölüm oluşturma, yeniden başlatma gibi işlemler yapabilirsiniz. Biz öncelikle telefonumuzun sağlam bir yedeğiniz alacağız. Buradan almış olduğunuz yedek o an telefonunuzda bulunan tüm ayar, program ve sistem yedeğinizi barındırmaktadır.

Yedek işlemine başlamadan önce uyarıları dikkatle okuyup öyle başlayınız aksi halde tekrar tekrar yapmak zorunda kalıp zaman kaybedersiniz.

1-Alacağınız yedek telefonunuzdaki verilere bağlı olarak boyut açısından farklılık gösterecektir ve bu verinin boyutuna bağlı olarak yedek alma işlemi süresi uzun yada kısa olacaktır.

2-Şarjınızın %40-50 den az olmamasına dikkat edin.

3-Yedek direk olarak Sd karta alınmaktadır farklı bir noktaya alınması söz konusu değildir, bu yüzden Sd kartınızda en az 4-5 gb boş alan olduğundan emin olduktan sonra işleme başlayınız.

4-Sağlıklı biçimde yedek aldığınızdan emin olduktan sonra Sd kart içerisindeki yedeğinizi klasörü ile birlikte bilgisayar ortamına muhakkak yedekleyiniz.

Recovery moddayken Ses açma ve kapama tuşları hareket etmenize Power ise seçmenize yani onay vermenize olanak sağlar. Seçenekler arasında Backup and Restore üzerine gelip onaylayın. Daha sonra açılan menüde Backup seçin ve onaylayın. Bu aşamada yedek alınmaya başladı ve bu verilerinizin boyutuna göre maksimum 10 dakika kadar sürmektedir. Yedek alma işlemi sorunsuz tamamlandığında aşağıda resimdeki gibi  Backup Complete uyarısı alacaksınız.



Reboot system now diyerek telefonu yeniden başlatın, telefon açılınca dosya yöneticiniz vasıtasıyla Sd kart içerisine girerek sırasıyla /clockworkmod
/backup
/2014-04-06.18.16.35 (bu sizde yedek aldığınız tarihtir örnek verdim ben)

girdiğinizde aşağıdaki gibi dosyaların bulunduğu bir yedekleme bulacaksınız.



Bunlar sizin telefonunuzun yedek dosyaları, şimdi bu dosyaları clockworkmod klasörüyle birlikte bilgisayarınıza aktarın ki yedeğiniz daha sonra bir sorun olduğunda elinizin altında olsun. Önemli uyarı geri yükleme yapabilmek için kesinlikle dosya ve klasör isimleriyle oynamayın, değişiklik yapmayın. Geri yükleme esnasında md5 hatası alanlar yada farklı sorunlar yaşayanlar konu altından yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım.

Telefonumuza root yaptık, cwm kurduk ve cwm ile yedeğini aldık, bu işlem sırasına gelene kadar dahi anlatmakla bitmeyecek yüz binlerce konu var takdir edersiniz ki. Mtk işlemcili replika telefonlara Aosp yada Custom rom yükleme gibi detaylı derin bir konuyu farklı bir başlıkta kendi telefonum üzerinden anlatmaya çalışacağım. Şimdilik sizlere rootlu telefonumda kullandığım faydalı uygulamaları anlatıp paylaşarak sizlerinde faydalanmasını sağlayacağım.


1-Rom Toolbox Pro:



Rom Toolbox Pro İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Google Play Linki (Lite Sürüm):
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Rom Toolbox isimli uygulama.Rom Toolbox genel olarak değerlendirmek gerekirse hepsi bir arada denebilecek bir uygulama.bir çok işlevi bir çok görevi ve birden çok uygulamanın tek bir çatı altında toplanmış olması bence süper.
Öncelikle uygulamanın yaptığı işi Sistem Modifikasyonu olarak adlandırabiliriz.Uygulamayı açtığınız zaman şık ve sade bir arayüz ile karşılacaksınız.

Uygulama Dili İngilizce olup sadece ROOT edilmiş cihazlarda kullanılabilir.

Uygulama temel olarak üç bölüme ayrılmış.Bu bölümler sırasıyla şunlardır.
1-TOOLS
2-PERFORMANCE
3-INTERFACE

1-TOOLS
Bu seçenek altında sunulan görevler ise şunlardır;
ROM MANAGER
APP MANAGER
ROOT BROWSER
SCRİPT
TERMİNAL EMULATOR
AD BLOCKER
AUTO START MANAGER
CONFİGURE Apps2SD
REEBOTER

ROM MANAGER:
Rom Manager sekmesine tıkladığınız an yine karşınıza üç kısımdan oluşan bölümler çıkacaktır.
Bunlar sırasıyla;
*MANAGE
*ROM LİST
*RESTORE

MANAGER:
Manage sekmesine tıkladığınız zaman yapabileceğiniz birden çok işlem vardır.Bu bölümde yapabileceğinizişlemler şunlardır.
1-)REBOOT RECOVERY seçeneği ile cihazı yeniden başlatıp otomatik olarak Recovery Mod'da açabilirsiniz.
2-)Backup Rom seçeneği ile cihazınızın sistem yedeğini alabilirsiniz.Bunu cihazına Clockwork Mod kuramayanlar için öneririm.
3-)Install rom seçeneği ile cihazınızın hafıza kartında bulunan .zip uzantılı Rom ları yükleyebilirsiniz.
4-)Wipe Options ile [Wipe Data-Wipe Cache-Wipe Dalvik-Cache-Wipe Battery Stats] bu seçenekleri kullanarak cihazınıza komple bir temizlik yapıp temiz bir sistem kurulumu yapabilirsiniz.

ROM LİST:
Bu seçenek ile cihazınıza uygun tüm romları görüntüleyebilir dilerseniz bunları indirebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz.[Dikkat RİSKLİDİR]

RESTORE:
Restore seçeneği ile cihazınızda daha önce almış olduğunuz Yedekleri tekrar geri yükleyebilirsiniz.

APP MANAGER:
Uygulamanın bu kısmında Marketten indirdiğiniz uygulamaları[Downloaded] bölümünden ;
Cihazınızda ki tüm uygulamaları [All Apps] bölümünde ;
Cihazınızda ki çalışan uygulamaları [Running Apps] bölümünde ;
Cihazınızda hafıza kartınıza attığınız uygulamalar var ise [On SD Card] bölümünde ; görebilirsiniz ve her bölümün kendine ait işlevlerini kullanabilirsiniz.Şöyle ki;

Cihazınızda ki çalışan uygulamaları durdurabilir,hafıza kartınıza attığınız uygulamaları telefon hafızasına taşıyabilir,tüm uygulamalar bölümünde ki uygulamaları ise hafıza akrtına taşıyabilirsiniz.

Ayrıca bu bölümde var olan [System Apps] bölümünde sistem uygulamalarını silebilirsiniz.[DİKKAT RİSKLİDİR]

ROOT BROWSER
Bu seçenek [Root Exloper] isimli dosya yöneticisi ile aynı işlevi görmektedir.

SCRİPTER
TERMİNAL EMULATÖR
Scripter kısmına girdiğiniz zaman burada yapabileceğiniz işlemler CPU nuzun genel olarak özelliklerini öğrenebilir,cihazınızın genel özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Terminal Emulatör ise cihazınızda yüklü olan Terminal Emulatör ile aynı işlevi görmektedir.

AD BLOCKER
Bu seçenekte ise cihazınızın internet güvenliğini sağlayabilirsiniz.[+18 yetişkinler için-Kumar] gibi siteleri bu bölümde engelleyebilirsiniz.

AUTO START MANAGER
Cihazınızı ilk başlattığınız anda otomatik olarak açılan uygulamaları buradan düzenleyebilirsiniz.İstediğiniz uygulamayı otomatik başlatabilir istemediğiniz uygulamayı başlatmayabilirsiniz. [DİKKAT RİSKLİDİR]

CONFİGURE Apps2SD
Bu seçenekte ise Apps2SD uygulamasını configure edebilir yani iyileştirebilirsiniz

REEBOTER
Cihazınızda yaptığınız değişiklikleri cihazınızı yeniden başlatarak uygulamaya koyabilirsiniz.Bunun için Rom Toolbox bize kısa bir yol vermiş.

Şimdi uygulamamızın ikinci ve en riskli olan bölümü [PERFORMANCE] bölümüne gelelim.Bu bölüme girdiğiniz zaman yine uygulama bize alt seçenekler vermiş bulunmakta.Bu alt seçenekleri sıralarsak ;

CPU SLİDERS
build.prop TWEAKS
build.prop EDİTOR
AUTO MEMORY MANAGER
SD BOOST
SYSCTL TWEAKS

CPU SLİDERS
Bu seçenekte yapabileceğimiz tek bir işlem vardır o da OVERCLOCK.İşlemcimizin Kernel'inin verdiği maximum değer kadar işlemcimizin saat hızını yükseltebiliriz.İki seçenek çıkmaktadır.Bunlardan biri [MAX CPU] cihazınızın işlemcisinin çıkabileceği maximum değer [MHZ-GHZ] ikincisi ise [MİN CPU] bu da cihazınızın işlemcesinin boşta iken çalıştığı CPU hızını göstermektedir.
[ÖNEMLİ NOT:Bu işemlerden anlamayanların yapmamaları tavsiyedir.Aksi takdirde cihazda çözülemiyecek DONANIMSAL sorunlar oluşturabilirsiniz]

build.prop TWEAKS
build.prop EDİTOR
Tweaks seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza LCD Density ve Scan Interval adı altında iki seçenek gelecek.Bu kısım ile oynamamanızı tavsiye ediyorum.
EDİTOR kısmında kısmında ise [build.prop] dosyasını editleyebilir yani düzenleyebilirsiniz.Nedir bu build.prop.Build.prop cihazınızın Ayarlar Bölümünde bulunan Telefon Hakkında ki kısmın sistemsel dosyasıdır.

AUTO MEMORY MANAGER
Bu kısımda cihazınız hangi uygulama-oyun-sistem dosyası...vs ne kadar ram kullanıyor onu görebilirsiniz.İsterseniz [kullanıcıya göre] istediğiniz uygulamaya istediğiniz Ram miktarını da ayarlayabilirsiniz. [NOT:Bu işlemi yaptığınız takdirde uygulamalarda DONMA-KAPANMAYA ZORLA...vs sorunlar çıkabilir]

SD BOOST
Uygulamanın bu bölümünde cihazınızın hafıza kartının saniye de ki yazma hızını yükseltebilirsiniz.
[Not:Hafıza kartının boyutuna ve CLASS kısmına göre değişikli gösterir]

Şimdi ise benim en sevdiğim en hoşuma giden [INTERFACE] bölümüne gelelim.İnterface bölümünde neler yapabiliriz ;
Cihazınızın yazı tipini değiştirebilir,Boot Animasyonunu değitirebilir,Cihazınızın var olan İconlarını değiştirebilirsiniz.

Yine uygulamanın bu kısmında alt seçenekler sunulmuş.Bunlar sırasıyla şu şekildedir:

FONT İNSTALLER
BOOT ANİMATİONS
İCON CHANGER
THEME CHOOSER THEMES

FONT İNSTALLER
Uygulamanın bu bölümünde 150 den fazla yazı tipi bulunmaktadır.Ayrıca bu bölümü ilk açtığınız zaman sizden download için izin ister ve izin verdiğiniz takdire 100 den fazla + olarak font indirir.[Download yapmanız tavsiyedir.

BOOT ANİMATİONS
[align=center] Bu seçenekte ise cihazınızın başlangıç animasyonunu değiştirebilirsiniz.100 den fazla Boot Animasyon içeren bu bölümde Download izni verdiğiniz takdirde + olarak 20 ile 150 arasında Boot Animasyon indirir.[Download yapmanız tavsiye edilmez.Çünkü download yaptığınız takdirde bunlar telefon belleğine kayıt olur ve lüzumsuz yere sistemde yer kaplar.]

ICON CHANGER
Benim en sevdiğim kısım ise burası.Bu bölümde neler yapabilirsiniz.Bu bölümde değiştirebileceğiniz iconlar şunlardır;
2G-3G-4G-Edge-ADB-Battery-Download-GPS-Sinyal-USB-Titreşim-Voice Mail ve Wifi simgelerini istediğiniz bir simge ile değiştirebilirsiniz.
Ayrıca Status Bar[Cihazınızın üst kısmında bulunan aşağı-yukarı sürüklenebilir kısım] buranın rengini değiştirebilirsiniz.

THEME CHOOSER THEMES
Eğer ki cihazınızda launcher olarak bu uygulamayı kullanıyor iseniz bu uygulamanın temalarını kolayca aktif Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap ayrıca bu kısımda
100 den fazla tema da bulunmaktadır.
Ayrıca uygulamanın PERFORMANCE bölümünde yapacağınız işlemler risklidir.İşlemlerden anlamayanların yapmamaları rica olunur.Son olarak da INTERFACE bölümünü kullanacak olanlar istedikleri
seçeneğe tıkladıktan sonra ilk olarak DOWNLOAD seçeneğine tıklayıp daha sonra INSTALL etmeleri gerekmektedir.



2-Swapper for Root:



Swapper for Root İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Google Play Linki:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Swapper for Root ile ramınızı arttırın. (Kerneli orjinal linux gibi kullanıp swap yapılmasını sağlıyor. Bu da istersek rami 4 gb bile yapabileceğimiz anlamına geliyor. Dikkat : SD kartın ömrünü kısaltır.) Yapmanız gereken tek şey ayırmak istediğiniz sanal boyut miktarını girerek işlemi onaylamak. Benim tavsiyem 2 Gblık bir alanı geçmemeniz.



3-Lucky Patcher:



Lucky Patcher İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Android sistem uygulamalarının önde gelenlerinden birisi, olmayı başaran Lucky Patcher size uygulamalardaki reklamları kaldırma, programların izinleri değiştirme, uygulamaların lisans doğrulamalarını kaldırma ve daha birçok konuda yardımcı olan oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Lucky Patcher aynı zamanda uygulamalarda çıkan reklamları da engeller. Peki bunu nasıl yapacaksınız Lucky Patcher i açıp hangi uygulamanın reklamlarının engelleneceğini seçin ardından o programın internet kullanması engellenerek reklamlarda de aktif edilmiş olacak. Uygulama Türkçe dil desteği de sunuyor ve bu yüzden kullanımı son derece kolay olacaktır sizin için.


4-Nitrality:



Nitrality İndir Google Play:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Açık kaynak kodlu, verilerinizi SGS 1/2 yöntemini kullanan bütün diğer araçları tek bir yerde yedeklemek için tam donanımlı bir araç.

Bu uygulama aşağıdakileri yapmanızı sağlar:
Yükleme / Kaldırma, Gizli Kodlara Kolay Erişim, etkinleştirme / devre dışı bırakma, Öngörüntüler silme, CSC Kodu değiştirme, efs Yedekleme / Geri Yükleme, Pil Tarihi, Pil Bilgisi, Kullanım İstatistikleri, Ekran Çözünürlüğü değiştirme, Uygulama Ölçekleme Çok DPI desteğini etkinleştir, Popup Animasyon Hız değiştirme, Animasyon Değişim Hızı değiştirme, Animasyonları açıp/kapatma, Yedekleme ve Geri Yükleme - CWM Müdürü, Kurtarma içine yeniden başlatma, Yedekleme Sistemi, Sistem Geri Yükleme, Yedekler Silme, Flaş CWM ZIPS (update.zip, çekirdek ya da temalar)


5-Swift Reboot:



Swift Reboot İndir Google Play:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Bu uygulama kısaca telefonunuzun güç düğmesini kullanmadan (aynı zamanda bozulmasını da  geciktirir) telefonu yeniden başlatma, kapatma, recovery modda açma, download modda açma ve ekranı kilitleme gibi işlemleri size zahmet vermeden yapmanızı sağlayan başarılı bir uygulamadır.



6-System App Remover:



System App Remover İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Google Play Linki:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Hangi uygulamaları kaldırabileceğinizi, hangi uygulamaların kaldırılmamasını gösteren
System App Remover sayesinde rootlu cihazınızda yer alan sistem uygulamalarını kolaylıkla kaldırabilirsiniz.


7-Titanium Backup Pro:



Titanium Backup Pro İndir:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Google Play Linki:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Akıllı telefonlar artık bizim kişisel bilgisayarlarımız oldu. Koskoca bir gün boyunca yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarda, bir sürü uygulamamız ve bir sürü de kişisel dosyalarımız bulunuyor. Eğer telefon değiştirirsek ya da format atacak olursak ne yapacağız? Tüm bu verileri yeniden mi kuracağız?

Akıllı telefon piyasasının en büyük oyuncularından iOS, yedekleme işlemini otomatikman gerçekleştiriyor. iTunes üzerinden bilgileriniz heran işleniyor.

Fakat diğer bir büyük mobil işletim sistemi Android ise böyle bir yedekleme sistemine sahip değil. GMail üzerinde kişilerinizi yedekleyebiliyorsunuz. Market hesabınızdan indirdiğiniz uygulamaları, tekrar da indirebiliyorsunuz. Ama bu şekilde uygulamaları ve uygulamaların kayıt dosyalarını yedekleyemiyorsunuz. Yedekleme için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyuluyor. Bizler de bu işlem için Titanium Backup programını seçtik. Program ücretli fakat ücretsiz versiyonu da bu işlemi yapabiliyor. Tabi telefonunuzun rootlu olması da gerekiyor. Onu da hatırlatalım. Giriş kısmını fazla uzatmadan, Android telefonumuzu yedeklemeye başlayalım. Titanium Backup programını telefonumuza kurduk ve menüden açıyoruz. Programın ana sayfası sizlere karışık gelebilir. Fakat endişelenmeyin.

Ana ekranda beklerken telefondaki menü tuşuna basıyoruz. Karşımıza çıkan ayarlardan toplu işlemleri seçiyoruz. Toplu işlemleri açıktan sonra, yedekleme işlemleri karşımıza çıkıyor. Biz tüm kullanıcı uygulamalarını ve sistem verilerini yedekle kısmını seçiyoruz. üm programlar listeleniyor ve tercih sizin. İşleme başlamadan önce etkin uygulamaları kapat seçeneğini işaretleyin. Yoksa çalışan uygulamaların yedeği alınırken sıkıntı olabiliyor. Yedekleme işlemi başlıyor. Fakat bu işlem telefondaki uygulama sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Kısacası biraz uzun sürebilir. İşlem bittikten sonra telefonun hafıza kartına yedeklenmiş dosyalar kayıt ediliyor. TitaniumBackup adlı klasör içerisinde kayıt edilen dosyalar, sizin tüm bilgilerinizi oluşturuyor.

Bu klasörü ne yapın ne edin saklayın. Bilgisayarınızda da bu dosyayı yedeklemenizi öneriyorum. Sadece hafıza kartına güvenmeyin.
Evet uygulamalarımız ve uygulamalardaki kayıtlarımız klasöre yedeklendi. Artık telefona format atabiliriz. Telefona format attıktan sonra gelelim uygulamaları geri yüklemeye. Hafıza kartındaki yedeğimizi kontrol ediyoruz ve ilk 3 işlemi tekrar yapıyoruz. Yine aynı programı açıyoruz ve menü tuşuna basıp, toplu işlemleri seçiyoruz. Toplu işlemlerin altında bulunan tüm uygulamaları geri yükleye tıklayın.


7-En önemli uygulama Xposed Framework. Bu konu ve modları başlı başına bir forum bölümü edeceğinden konuyu burada değil forumda bunun için bir bölüm açarak orada paylaşalım. Ama kısaca bahsedelim ne olduğundan.




Android'li telefonunuzu veya tabletinizi kişiselleştirmek için zahmetli Custom ROM yükleme yolunu izlemek zorunda değilsiniz, launcher'lardan veya Google Play'deki farklı root uygulamalarından bahsetmiyorum. Xposed framework, root'lu cihazınızı Custom ROM yüklemeden çok daha kolay özelleştirmenize izin veriyor.

Xposed framework ismini daha önce duymayanlar için onunla neler yapılabildiğini kısaca sıralayalım. İşte Custom ROM yüklemeden, sadece Xposed framework yoluyla yapabileceklerinizden sadece bazıları.

- Durum çubuğunun görünümünü değiştirebilirsiniz.
- Uygulamaların tam ekranda başlamasını sağlayabilirsiniz.
- Uzun metinler ekrandayken ekranın açık kalmasını sağlayabilirsiniz.
- 180 derece ekran döndürmeyi etkinleştirebilirsiniz.
- Uygulamalara özel DPI (inç başına piksel) ayarı yapabilirsiniz.

DİGER  ROOT YÖNTEMİ MTK  TELEFONLAR

ROOT Nedir, Nasıl Yapılır, Yararları ve Zararları Nelerdir?

Root Nedir?

Root cihaz üzerinde olağanüstü yetkilere sahip olmak demektir yani normalde müdahale edemediğiniz program veyadosyalara müdahale etmenize olanak sağlar diğer bir deyişle cihazınızın üzerinde yüklü gelen ancak silemediğiniz o sinir bozucu uygulamaları silmenize olanak sağlar. Kısacası Root Windows'ta Administrator hesabına sahip olmakla eşdeğerdir.


Root İşleminin Zararı ve Yararı Nedir?

Root sistem üzerinde tam yetki almak demektir peki bu ne demektir? Bu sizinle birlikte uygulamalarınızın da tam yetkiye sahip olması anlamına geliyor, eğer bu uygulamalar kötü niyetliyse cihazlarınızda tuttuğunuz kişisel verilerinizi uygulamanın yazılımcısına gönderebilir veya cihazınızda değişiklikler yapabilir. Ayrıca cihazınızı ROOT etmek garantinizi geçersiz yapabilir. Ancak şunu unutmamak lazım Root işleminin zararı kadar yararı da var en basiti kullanmadığınız ve size göre tamamen gereksiz olan sistem uygulamalarınızı silebilirsiniz, cihazınızda modlamalar, güç optimizasyonları, kişiselleştirmeler yapabilirsiniz.[/align]



Root İşlemi Nasıl Yapılır?

Root işleminin nasıl yapılacağı cihazdan cihaza göre değişmektedir ancak bazı geliştiriciler "Universal" sistemler geliştirmişlerdir. Ben size bunlardan en bilinen ve yaygın olan vRoot'un anlatımını yapacağım, unutmayın tüm sorumluluk size aittir.
Adım 1 - USB Hata Aıklamayı açmamız gerekiyor, bunun için Ayarlar > Geliştici Seçenekleri > USB Hata Ayıklaması bölümüne "tik" işareti koymanız gerekiyor.

Dipnot - Eğer Geliştirici seçenekleri bölümünü göremiyorsanız "Telefon Hakkında" bölümüne girin "Derleme Numarası" satırına 7-8 defa ardı ardına dokunun "Geliştici seçenekleri" artık aktif.

Adım 2 - Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap vRoot programını indirin.

Adım 3 - Programı sisteminize yükleyin ve çalıştırın.





Adım 4 - Cihazınızı PC'ye bağlayın, program otomatik olarak cihazınızı görecek ve gerekiyorsa driver yükleyecektir bağlantı başarılı olduysa alttaki gibi bir ekran çıkacaktır.


[/align]


Adım 5 - Alttaki resimde gösterilen sağ alt köşedeki "ROOT" butonuna tıklayın.[/align]


Adım 6 - Butona basmanızın ardından cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılacaktır, yeniden başlatmanın ardından ROOT uygulamanız sisteme yüklenmiş olacak.[/align]


Umarım konu yeni başlayan ve merakını gidermek isteyen arkadaşlarımız için faydalı olur. Konu tamamen kendi anlatımımdır, alıntı değildir.
Linkback: Tüm Mtk Telefonlar Root Yapma-Cwm Kurma-Yedek Alma-Root İsteyen Apklar
  • Gösterim 103,881 
  • MTK Ortak Konu Paylaşımları
  • 61 Yanıtlar



TELEFONA ROM YÜKLEMEDEN ÖNCE MUTLAKA HATASIZ YEDEKLERİNİZİ ALINIZ!!!
KONU AÇMADAN ÖNCE FORUMDA ARAŞTIRMA YAPINIZ!!!
TEŞEKKÜR BUTONUNU KULLANMAYI UNUTMAYINIZ!!!


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim telefona root atamıyordum sizin sayenizde telefonum a root attım sitede yeniyim daha ilk defa bu işlerle uğraşıyorum
Benim sorunum dediğiniz her şeyi adım adım yaptım telefonuma root attım telefonu recovery modda açamıyorum ses kısma + home tuşu + telefon açma tuşlarına aynı anca basılınca açılması lazım benim cihazım da Factory Mode diye bir menü açılıyor yedek alamadım o yüzden yedek almadan da rom atmaya cesaret edemedim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim telefona root atamıyordum sizin sayenizde telefonum a root attım sitede yeniyim daha ilk defa bu işlerle uğraşıyorum
Benim sorunum dediğiniz her şeyi adım adım yaptım telefonuma root attım telefonu recovery modda açamıyorum ses kısma + home tuşu + telefon açma tuşlarına aynı anca basılınca açılması lazım benim cihazım da Factory Mode diye bir menü açılıyor yedek alamadım o yüzden yedek almadan da rom atmaya cesaret edemedim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Programı telefonunuza kurun ve açın Recovery diyin çıkan seçeneklerden ve Tamam deyin. Telefon kapanıp recovery modda açılacak. Eğer mavi renkte Cwm ekranında açılırsa cwm ile yedek almak için gereken işlemleri yaparsınız.

Teşekkür ederim oldu
telefona rootu zor attım birde yanlış rom atıp telefonu düzeltememekten korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim 1 kere rom atıyım bir daha uğraşmam zaten :D
Rom bulurken bütün özelliklerin aynı mı olması gerekiyor hepsi tutuyor 1 tanesi tutmuyor mesala problem olur mu?
Orjinal romdaki problemlerim yazılar tam anlamıyla türkçe değil mesajlar ve arama bölümündeki yazılar filan birde google play hatası veriyor gprs hatası foursquare da filan bu problemlerim rom atmadan düzelme şansı varsa o daha iyi olur sitede acemiyim kusura bakmayın sitede araştırıyorum ama bulamıyorum


Telefonumun özellikleri
Telefon modeli       : SM-900
Hardware              : MT6572
Android version     : 4.2.2
Baseband version  : MOLY.WR8.W1315.MD.WP.MP.V1.P3.2013/11/15 14:46
Build date UTC      : 20140224-070334
Build number        : JSS15J.N900ZCUBMI5
LCD Driver LC      : 1-hc8389b_dsi_vdo_boe_qhd
Karnel version      : 3.4.5(liuxiuyun@mht-05) (gcc version 4.6.x-google 20120106(prerelease) (GCC) ) #1 SMP Mon Feb 24 15:01:05 CST 2014

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Forsquare ve Google hatası için yukarıdaki linke bakın o kolay. İngilizce olan kısımları Türkçeleştirmek için. İngilizce olan arayüz veya uygulamaların apkları üzerinde değişiklik yapmak gerekiyor bu biraz zahmetli bir iş ama öğrenmek istiyorsanız


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Bu başlık altında nasıl yapılacağına dair konular var.


Rom kurmak istiyorsanız evet  Android versiyonu hariç diğer tüm kısımların tutması gerekiyor ki farklı rom yüklerseniz telefonunuz canınızı sıkacak şeyler yaşatabilir size. Rom yüklemek istiyorum derseniz eğer kesinlikle yedek almadan işleme başlamayın. YEDEK ALMADAN sakın rom denemesinde bulunmayınız.

Saolun teşekkür ederim biraz fazla soru soruyorsam kusuruma bakmayın yanlış yapıp düzeltememekten korkuyorum sizin dediğiniz gibi cwm moddan telefonumun yedeğini aldım Türkçe yapmak için verdiğiniz linkte hangisine tıklamam gerekiyor yaklaşık 20 tane menü var çünkü birde anladığım kadarıyla telefona rom atmayın demek istediniz galiba rom bulup atsam problem mi oluyor?
Sensörlerin filan çalışmama ihtimali mı var ise hiç rot atmakla uğraşmayacağım bir şekilde Türkçeleştirmem lazım rom bulup atarsam peki şuan ki halinden daha mı hızlı olur?

Öncelikle Türkçeleştirmek istediğiniz şey ayarlarda bulunuyorsa systemui.apk yada settings.apk dosyasını editlemeniz gerekiyor. Mesajlarda yada aramada ise TelephonyProvider.apk Phone.apk gibi dosyaları editlemek gerekiyor. Bu konuda yeterince deneyiminiz yoksa rom kurmakta sorunlu şekilde sonuçlanacaktır. Ancak telefonu Tekyürek admine yollamak kaydıyla tüm modifikasyonlarını yaptırabilirsiniz. Kendisiyle irtibat kurmanız halinde size yardımcı olacaktır.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz