ANDROİD TELEFONLAR HAKKINDA YARARLI BİLGİLER.

Başlatan dreaman26, 25 Mart 2014, 22:14:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  Arkadaşlar bu konu  uzun olacak ama genel olarak android telefonlara  yeni başlayanlara bilgi  ve androidi etkin bi şekilde kullanan arkadaşlarada hatırlatma ve altarnatif olarak geçde olsa paylaşma gereği duydum.Bu konuda anlatılanların bazıları hem replica telefonlarda hem orjinal telefonlarda ortak konulardır çoğu orjinal telefonları ilgilendirdiği için burada konu açmayı uygun buldum.Belki burda anlatılanların bazıları daha önce formda paylaşıldı ama ben eski ve  yeni bilgilerle beraber toplamak istedim...

FİRMWARE: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.

ROM: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

STOCK ROM: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.

CUSTOM ROM: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.

ROOT: Telefonunuz ve sistem yazılımı üzerinde (istediginizi) tam yetkiye sahip olma durumu.

KERNEL: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.

WİPE: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.

WİPE DATA/FACTORY RESET: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.

WİPE CACHE PARTİTİON: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

WİPE DALVİK CACHE: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.

NON-WİPE: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.

RECOVERY: kabaca kurtarma anlamına gelir.

DOWNLOAD MOD: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.

RECOVERY MOD: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.

CUSTOM BİNARY COUNTER (ROM COUNTER) : orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.

JİG: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.

MARKET: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.

BLN: Açılımı BACK LİGHT NOTİFİCATİON'dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.

BOOTLOADER:Telefonunuzu açtıktan sonra kernel i uyandıran ve ona işletim sistemini başlatması emrini veren ufak programcık. Boot bölümünde yüklüdür. Boot kısmı zarar görürse bu program başlatılamayacak ve telefon hiçbir tepki veremeyecektir. Jtag uygulaması ve donanımları ile boot yüklemesi yapılması gerekir.

ANABANT(BASEBAND): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

INTERNAL SD(SDCARD): Telefonun içerisindeki bellek çipinde bulunan depolama alanı. Dosya yöneticisine girildiğinde sdcard olarak adlandırılır.

EXTERNAL SD:Harici takılan hafıza kartınızın telefonda dosya yöneticisinden görünen ismidir.

J-TAG / JTAG: Açılımı: Joint Test Action Group / Ortak Test Eylem Grubu'dur. Mobil cihazlar, modemler vb. mikro cihazların anakartları üzerinde yer alan JTAG pinlerine bağlantı yapılarak, flash bellek, EPROM, ROM veya işlemcisi sökülmeden, içerisindeki bilgilerin silinerek yeniden yüklenmesini, dolayısıyla da yeniden programlanmasını sağlayan cihazdır. IEEE 11491 Standart Test Erişim Noktası ve Sınır-Arama bu terimin ortak adıdır. Başlangıçta sınır tarama ve baskı devre testi için icat edildiyse de hala yaygın olarak bu uygulama için kullanılmaktadır.

ADB : Android Debug Bridge demek. Android için uygulama geliştirenlerin kullandıkları Android SDK içerisinde yer alan bir komut istemi platformu. Aynı windows'daki CMD gibi. Android SDK'nın bu komut istemi aracı ile PC'ye bağlı Android tabanlı tablet ve/veya telefonunda işlemler yapmak (dosya/dizin kopyalamak, dosya/dizin yüklemek, aplikasyon yüklemek, silmek vb.) mümkün. Bunu sadece Android Developer'lar kullanır, zira geliştirdikleri uygulamayı yükledikleri zaman oluşacak/oluşan hataları görmek ve ayıklamak (Debugging) isterler.

Push (itmek) komutu: emülatöre veya bağlı cihaza bir dosya ve dizin kopyalamak için kullanılan komuttur.

Pull (çekmek) komutu: emülatör veya bağlı cihazdan bir dosya veya dizin kopyalanmak için kullanılan komuttur.pushkomutunun tam tersi

BRİCK YADA HALF-BRİCK

Brick olan telefon ya hiç açılmıyordur ya da GALAXY S logosunun olduğu ekranda takılı kalıp kısa periyotlarla titriyordur.Half-brick ise telefonun ekranında ( PC -- ! -- TELEFON ) şeklinde karşılıklı birbirine bakan ikonların görüldüğü ekrandır. Her iki durumda da eğer 3 tuşunuz çalışıyorsa telefonu recovery moda sokarak temizleme yolunu deneyebilir veya download moda girip ODİN üzerinden yeniden yazılım yüklemesi yapabilirsiniz.Yada USB JİG ile download moda alabilirsiniz..

OFFİCİAL FİRMWARE...Resmi Firmware

UNOFFİCİAL FİRMWARE...Resmi olmayan Firmware

AOSP:Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. Esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.

ODEXED:Bu çalışma şeklinde apk dosyaları odex dosyaları ile birlikte çalışırlar. Bu odex dosyaları telefonun açılışı esnasında belleğe yüklenir ve uygulamalar çalıştırılmaya başlandığında hemen devreye girerek yüklenme kısmını çabuk geçmeyi sağlar. Bu sistemlerde yapılacak değişiklikler her iki dosyada birden yapılmak zorundadır. Bu yüzden kişiselleştirilmeleri ve düzenlenmeleri daha zahmetlidir. Telefonların içerisinde gelen ve resmi olarak çıkartılan tüm firmware ler odexed olarak bulunurlar.

Odexed
- Cihazın açılışı daha yavaştır
- Uygulamaların açılışı nispeten daha hızlıdır
- Bellek kullanımı fazladır
- Daha fazla yer kaplar
- Düzenlenmesi ve kişiselleştirilmesi zahmetlidir.


DEODEXED:Bu sistemlerde ise odex dosyaları kaldırılarak bunların işlevleri apk dosyalarının içerisine aktarılmıştır. Açılışta diğerine oranla yavaştırlar ancak kişiselleştirilebilmeleri ve düzenlenmeleri daha basittir.

Deodexed
- Cihazın açılışı nispeten daha hızlıdır
- Uygulamaların açılışı daha yavaştır
- Bellek kullanımı azdır
- Daha az yer kaplar
- Düzenlenmesi ve kişiselleştirilmesi kolaydır


BETA SÜRÜM NEDİR

Beta sürümü bir programın son sürümünden önce piyasaya sürülen sürümlerine denir. Bunlar genelde hataları bulmak ve azaltmak için yapılan sürümlerdir. Eğer Beta 1, Beta 2 gibi sürüm isimleri görüyorsanız, unutmayın bunlar çoğunlukla hata içeren sürümlerdir.Profesyonel ve çok geniş kapsamlı yazılımlardada Beta seviyesinden sonra RC'ler başlar..Yani Release Candidate.Bu da Türkçe'ye tam doğru çevrilmemekle beraber aday sürüm diyebiliriz.Yani Ürünün RTM olmasından önceki aday final sürümleri.RTM ise artık ürünün nihai halidir Release To Manufacturer demektir,yani artık ürün bitmiş ve üretime gitmiştir.

KİES NEDİR?

Samsungun bilgisayara kurulan telefona ulaşmanızı sağlayan resmi programıdır.

ODİN NEDİR?

Resmi olmayan bir ROM yükleme programıdır.

ODİN İLE ROM YÜKLERSEM GARANTİ GİDERMİ?

Eğer resmi ROMunuzu yüklerseniz (Türkiye için ROM) garantiniz bozulmaz.

SAMFİRMWARE SAMSUNGUN RESMİ SİTESİMİ?

Hayır, Samfirmware gercek Samsung romları dağıtsa da resmi değil.Samfirmware tutarlı Beta aşamasındaki ROMları erkenden yayınlar. Ayrıca asıl sürüm ROMlarda mevcut, güvenle kurabilirsiniz.


ROM VE ROOT NEDİR NASIL YAPILIR:
ROOT demek telefonun işletim sisteminin yetkilerini ele alabilmektir ,yani izin verilmeyen yerlere girebilmek ve istenmeyen dosyaları kaldırmak gibi... Acemilerin bunları yapmasını tavsiye etmem ustalık döneminde ise kesinlikle tavsiye ederim.
Kendi ROM numaranızı öğrenmek için : Ayarlar/Telefon Hakkında / altta Karnel Sürümünden bulabilirsiniz : Örneğin: XWKE2 , XWKE 7 , XWKE8 ...vS
NOT: Android de ROM kurmak windows' tan daha rahat çünkü telefonu bozma ihtimaliniz pek yok ama çözene kadar telefonsuz kalabileceğiniz için iyice okumadan uygulama yapmayın aman DİKKAT! Çok problemler olabiliyor.

KİES(PC ile Telefonunuzu senkronize etme ,güncelleme)KULLANMA(windows 64bit lerde problem olduğu söyleniyor):
Telefonu bağlamadan kies'i çalıştırın daha sonra üstten araçlardan sürücüyü yükleyi seçerek sürücüleri yükletin hazır olsun hepsi bittikten sonra KIES'i tekrar kapatın ve bu sefer mause sağ tuşa basıp yönetici olarak çalıştır diyerek açın ( bazı PC lerde özellikle vistada gerekiyor) tamamen açıldıktan sonra telefonu bağlayın tanımasını bekleyin. Bu programla Outlook dahil herşeyi telefona nakledebilirsiniz, tavsiye ederim. Ayrıca telefonun orijinal güncellemelerini de tespit ederse kendi yapıyor. Kies'e Bluetooth ile de bağlanabilirsiniz ayarlarda göreceksiniz....


REHBER YEDEKLEME:
Rehberiniz telefon kartına yedekleyin ,bence mutlaka yapın sonra çok kolay geri alabilirsiniz ( bazen yanlış silme vs. durumunda) Rehber'i açın alt soldan ayarlara tıklayın içe dışa aktar /sd karta çıkart 'ı seçin , bununla karta aktarıp alabilirsiniz çok kolay. Ayrıca senkronizasyon'u açarsanız ( ayarlardan) gmail daima merkeze yedek oluşturuyor bunu yaparken wifi'ye bağlı olun ki ilk veriler yoğun olabilir mb. larınız 3G den gitmesin

TELEFON BACK UP:
Telefonu gerçek backup yapabilmeniz için öncelikle ROOT lu olması lazım yoksa olmuyor , ROOT işleminden sonra en çok kullanılan backup programı titanium bacup Pro dur.

TELEFONU USB GİBİ KULLANMA (kolay müzik film program atma) :
Kies kapalı olmalı öncelikle daha sonra telefonu PC ye bağlayın.PC nin telefonu USB gibi görmesi için Kablosuz ağ / USB yardımcı Uygulamaları 'nı seçin çıkan ekrandan Belleği PC ye bağla çıkar tıklarsanız bağlanacak.yada otomatik görenleride var.

GPS BAĞLANMA VE PROĞRAMLAR:
GPS 'in ilk açyığınızda çabuk bağlanması için veri alış-verişi yapabilmesi lazım daha sonra buna ihtiyaç duymayacak veri alışverişi dosya boyutu çok ufaktır merak etmeyin ama çok titizlenirseniz wifi açıkken yapın yalnız Dikkat şunu unutmayın uyduları görebilmesi için açık alanda üzerinizin açık olması gerekli... bu hatayı yeni kullanıcılar yapıyor GPS uydu kullandığı için herhangi bir veri alışverişi yapmaz sadece ilk seferinde çabuk tutması için yapıyor. Bunuda yaptırmazsanız yine çalışır ama uydu bulma işi uzuyor bilginiz olsun.
Google harita, earth gibi uygulamalar haritaları internetten indirdiği için veri kullanımı yapar buda size maliyet çıkartır unutmayın!
Veri kullanmamak için içinde haritası olan uygulamaları kullanmanız gerekli bu uygulamalar sitemizde mevcut yasal sınırlar içinde kullanabilirsiniz.
Telefonda çalışan haritalı uygulamalar şunlar:
İ G O ... 3 boyut binalarıda göstermek suretiyle güzel bir uygulama
SYGIC ... 3 boyut uygulamaları sadece büyük şehirlerin bazı bölgeleri olmak üzere arayüzü muhteşem güzel sevimli ve detaylı bir program
CoPilot... Diğerlerine nazaran fena olmayan deneyin derim diyeceğim bir program
Ndrive... Bu programda çalışıyor deneyebilirsiniz
Garmin , Route66 daha çıkmadı çalışılıyor heyecanla bekliyoruz.

USB BELLEĞİN İÇİNİ GÖRMEK:
Bu telefona özel şeylerden biri. Bunu yapabilmek içinbir parçaya ihtiyacınız var ve bu parçayı edindikten sonra rahatlıkla USB belleği telefona bağlayarak içini PC de olduğu gibi görebileceksiniz.
Adı............
USB Host OTG Adapter Cable

HDMI SEYRETME VE ŞARJ ETME:
Bunun için bir parça ihtiyacınız var MHL kablo deniyor ve bu yeni sistemle yeni televizyonlarda tv 'yi de kumanda edeceksiniz fakat daha çok yeni bir sistem. Ayrıca telefon için tek HDMI çıkışta var ama ucuz olan bu kablo telefon pilinden enerji alıyor MHL ise aynı anda şarj mümkün.


DLNA TEKNOLOJİ KULLANMAK( kablosuz görüntü aktarımı) :
Bu da yeni teknoloji ama telefonda mevcut. Yeni televizyonlarda artık var DLNA yazar eğer tv niz bu özelliği taşıyorsa HDMI kablo olmadan tv ye bağlanarak filim seyretme vs yapabilirsiniz.

İNTERNET BROWSER:
Kendi internet tarayıcısı oldukça iyi herşeyi açıyor ,oynatıyor Flash 10.3 sürümü de yayınlandı onuda yükleyebilirsiniz daha açamadığı bir şeye rastlamadım gerçekten PC yerine kullanabilirsiniz fakat size önerim Dolphin HD browser yüklemeniz bu programın ekleri de mevcut kırık halde bulabilirsiniz hep güncellemesi yapılıyor o yüzden link vermiyorum fakat şunu bilin ki google tercüme özelliğini açtığınız sayfanın üzerinde bile yapabiliyorsunuz aynı Firefox Pc ve Chrome Pc de olduğu gibi ... mutlaka kurun derim! Operada gayet güzel çalışıyor ama 2. plana düştü artık. Birde Google Chrome to Phone Extension programı var internetten bulup yüklerseniz Chrome tarayıcıdan telefona beğendiğiniz linki hemen yolluyor ve cepten açıp kaydedebiliyorsunuz bu bile başlı başına bir güzellik....

OYUN İLE İLGİLİ:
Arkadaşlardan çok oyun severler var kısaca şu an her program çift çekirdek uyumlu olmadığı için telefonda problem olabiliyor ama yeni oyunlar hep uyumlu şu anki uyum oranı %80 üzeri ve gittikçe artıyor indirirken uyumlu olmasına dikkat edin boşuna indirmeyin ( uyumluluk yazar) ayrıca oyunlar ilk apk sı düşük boyutta olsa da sonradan kendi internetten 500mb lara varabilen indirme yapıyor bunun için dikkatli olun wifi ye bağlı olun ve ayrıca kırık oyunları yüklerken önce veri bağlantısını kesip sonra tekrar açma gibi uygulamalar var iyice okuyarak deneyin yoksa açamazsınız ( para ile almadıysanız tabiki)

SCREEN CAPTURE ALMAK: (ekran görüntüsü almak)
Ek bir programa ihtiyacınız yok arkadaşlar altta ortadaki güç düğmesine ,power düğmesi ile beraber basın deklanşör sesi gelecek ve resim hazır. Resmi dosyalar içindeki (telefon kısmı) ScreenCapture dosyası içine atıyor oradan bulabilirsiniz.

ALT ORTA TUS GÖREVİ
:
Ekran açıkken bir kere bastığınızda ana ekrana döner , iki kere üst üste bastığınızda ise driving moda geçip sesle yapmanız gereken işlevi sorar.Orjinal telefonlarda.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME( WİFİ KULLANARAK) :
Arkadaşlar şebeke parası vermeden üstelik uluslararası görüntülü görüşme mümkün bunun için aşağıdaki seçenekler mevcut

* TANGO... bu programla androidler arası ve ayrıca android ten iphona görüşebilirsiniz ücretsizdir ( t10 telefonda bile çalışıyor denendi)


TELEFONU OVERCLOCK YAPMAK :
Bu çokta tavsiye etmeyeceğim bir işlem anlamı telefonun 1.2ghz olan hızını 1.5ghz gibi bir hıza çıkartmak ( dahada arttırdılar ama şimdilik en güvenlisi bu) yani bir işlemciyi modifiye edip daha hızlı çalışmasını sağlıyorsunuz tabiki anlaşılacağı gibi rizikoları hayli çok ,ayrıca daha çabuk biten bir pil sahibi oluyorsunuz hemde daha çok ısınarak !  Bunun için uygulamalar mevcut.

SES YÜKSELTME DAHA GÜZEL EFEKT ALMAK İÇİN:
Çok program denedim ama en stabil güzel sesi Equalizer programından aldım şimdilik bu program ufak ve kullanışlı... müzik çalar için tavsiyem PowerAMP Music Player (paralı) ve Player Pro (paralı) çok bant ekolayzer ile çok iyi ayar yapılabiliyor ses arttırımı (booster) da mevcut.

MAİL ADRESİMİ SİLİP DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM:
Mail adresini silmenin 2 yolu var 1.si hard reset dediğimiz format atıp fabrika ayarlarına döndürmek (bu işlem tüm bilgi rehber programları siler) 2. yolu: bir başka mail adresi daha ilave edip diğer istemediğinizi kaldırabilirsiniz ama bir tane kesinlikle kalması gerekiyor.

DNS AYARLARINI NASIL DEĞİŞTİRİRİM( Ulaşılamayan siteler için 4share gibi)

Aşağıdakileri uygulamanız gerekli sonra heryere girebiliyorsunuz...

Ayarlar / Kablosuz ve ağ / Wi-Fi Ayarları En alt soldaki düğme den gelişmiş seç

Statik IP kullan kısmını tıkla ve aşağıdakileri doldur sonra wifiyi kapat ve tekrar wifi yi aç
örnek:
Ip adresi: 192.168.2.4
Ağ geçidi: 192.168.2.1
Ağ maskesi: 255.255.255.0
DNS1: 208.67.222.220
DNS2: 208.67.222.222
Google'ın DNS numaraları
8.8.8.8
8.8.4.4


3 tuş yada 2 tuş kombinasyonları nedir.

Download / Recovery /factory moduna almak için kullanılan kombinasyondur.Sırasıyla basıcaksınız..Bu kombinasyonlar aynı tuşlar üzerinde telefonun  modeline göre değişir.Replica cihazlarda  home tuşu kullanılmaz ve replicalarda download modu yoktur.

DOWNLOAD MODE TUŞLARI HANGİLERİ?

1-Volume Down (ses kısma)
2-Home (ekranda ortadaki dörtgen)
3-Power (sağ taraftaki açma kapama tuşu)

RECOVERY MODE TUŞLARI HANGİLERİ?

1-Volume up (ses Yükseltme)
2-Home (ekranda ortadaki dörtgen)
3-Power (sağ taraftaki açma kapama tuşu)


DOWNLOAD MODU = Ses kısma+ Home + Güç(açma/kapama tuşu)
RECOVERY MODU = Ses Yükseltme + Home + Güç(açma/kapama tuşu)


DOWNLOAD MODE

TELEFON BU MODDA İKEN

firmware yüklemesi (odin ile, tar veya md5 uzantılı)
kernel yüklemesi (odin ile, tar uzantılı)
bazı custom rom yüklemeleri (odin ile, tar uzantılı) yapabilirsiniz. Bu işlemlerin hepsinde Odin programını kullanmanız gerekir.

Download modunda yukarıdaki flaşlamaları yapabilmeniz için telefonu bu moda almadan önce açık konumda ikenAyarlar/Uygulamalar/Gelişim/USB Debugging kısmını aktif hale getirmeniz gereklidir. Daha sonra cihazı kapatıpDownload Moduna alabilirsiniz.


RECOVERY MODE

TELEFON BU MODDA İKEN

Telefonun sdcard bölümünün ana dizininden update.zip isimli modifikasyon dosyası yüklenebilir (install sdcard:update.zip)
Kullanıcı verileri silinip fabrika ayarlarına dönülebilir (wipe data/factory reset)
Kurulumlarda geçici olarak depolanan sistem verileri temizlenebilir (wipe cache partition)   

şimdlik bu kadar yeter başka konularda görüşmek üzere...

andronaovadan mersosayhan arkadaşımdan alıntılar bulunmaktadır...




Linkback: ANDROİD TELEFONLAR HAKKINDA YARARLI BİLGİLER.
  • Gösterim 6,192 
  • Android Genel Bölümü
  • 2 Yanıtlar


TELEFONA ROM YÜKLEMEDEN ÖNCE MUTLAKA HATASIZ YEDEKLERİNİZİ ALINIZ!!!
KONU AÇMADAN ÖNCE FORUMDA ARAŞTIRMA YAPINIZ!!!
TEŞEKKÜR BUTONUNU KULLANMAYI UNUTMAYINIZ!!!


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

kardeşim konunun bir kopyasını rom yapımı ile ilgili dökümanlar bölümüne almanda fayda olacaktır
paylaşım için ayrıca emeğine sağlık :)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
kardeşim konunun bir kopyasını rom yapımı ile ilgili dökümanlar bölümüne almanda fayda olacaktır
paylaşım için ayrıca emeğine sağlık :)

Kardeşim ben kopyalayacağım ama senin konunda varmış orda mümkünse  ikisini tek konu altında düzenleyelim, bence daha ayrıntılı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap dersin.seninde emeklerine sağlık teşekkür ederim.
TELEFONA ROM YÜKLEMEDEN ÖNCE MUTLAKA HATASIZ YEDEKLERİNİZİ ALINIZ!!!
KONU AÇMADAN ÖNCE FORUMDA ARAŞTIRMA YAPINIZ!!!
TEŞEKKÜR BUTONUNU KULLANMAYI UNUTMAYINIZ!!!


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz