Bebeğiniz İçin Yemek Tarifleri

Başlatan Tekyürek, 25 Ekim 2014, 16:23:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



Tarifleri[/i][/b]









Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap





Süt
:

 

2 yaşına kadar anne sütü emen çocuk, kemik gelişimi için gerekli olan   kalsiyum ve fosforu en ideal oranda annesinin sütünden almış olur. Anne  sütü  yeterli olan bir çocuğa ilave inek sütü içirmeye gerek yoktur.  Anne sütü almayan  çocuklar ise 2 yaşına kadar gündüz yemek aralarında  almamak şartıyla,  içebildikleri kadar inek sütü içmelidirler. 2  yaşından sonra ise 1 bardak inek  sütü yeterlidir. Sütü sevmeyen  çocukları yoğurt, peynir, muhallebi gibi  yiyecekleri yediği taktirde,  süt içmesi için zorlamaya gerek yoktur. inek sütü  verirken hijyenik süt  olmasına dikkat edilmelidir. Pastörize edilmiş şişe  sütleri, sterilize  edilmiş uzun ömürlü karton sütler temiz ve hijyenik  sütlerdir. Süt,  yeni doğana verilecekse sulandırılarak verilmelidir.



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap





Yoğurt:



4 ve 6. aylarda bebeğinize  vereceğiniz ilk ek gıdalar arasında yer  alabilir. Yoğurt bazı  bebeklerde gaz yapabilir. Fakat sizin çocuğunuzda gaz  yapmayabilir de.  Bunun için denemeniz gerekir. Eğer bebeğiniz çok rahatsız  olmuşsa ara  verip birkaç gün sonra tekrar deneyin. Bir yaşına kadar bebeklerde  inek  sütü tavsiye edilmediği için, yoğurda ne kadar erken başlarsanız o  kadar  iyi olur. Bebeğinize vereceğiniz yoğurdun evde yapılmış olmasına  dikkat  edin.kadin

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

 Yapılışı: Eli  yakmayacak  derecedeki ılık süte, bir litre süt için bir yemek kaşığı  yoğurt ekleyin ve  karıştırın. Isı kaybını önlemek için üzerini güzelce  sarmalayın. 5-6 saat içinde  süt, yoğurda dönüşür. Bir gün buzdolabında  bekletebilirsiniz. Bebeğiniz için her  gün taze yoğurt yapmaya özen  gösterin. Marketten yoğurt alırsanız, kaymak  kısmını ayırıp öyle  yedirin.



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap





Muhallebi:



4 ve 6. aylardaki ek gıdalar   arasında yer alabilecek muhallebinin kıvamının daha akıcı ve az şekerli  olmasına  dikkat edin. Önceleri su ile yaparken, bebeğinizin yaşı  büyüdükçe yavaş yavaş  sütün miktarını çoğaltarak yapın (bu konuda  doktorunuza da danışabilirsiniz).  Kullanacağınız un, pirinç ya da  nişasta olmalıdır, Buğday unu daha alerjik  özelliklere sahip olduğu  için bebek biraz daha büyüyünce verilebilir. Muhallebi  günde bir  seferden fazla yedirilmemelidir. Yatarken yedireceğiniz muhallebi   bebeğinizi uzun süre tok tutacağından gece rahat uyur.

 

Yapılışı:
Bir su  bardağı su veya süte bjr tatlı kaşığı  pirinç unu koyulur. Pirinç unu bir miktar  sütle ezildikten sonra kalan  süt de ilave edilir. Karıştırılarak hafif ateşte 10  dakika pişirilir.  Bir tatlı kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılır ve ateşten  alınır.  Şeker en son ilave edilmelidir. Süt, şekerle kaynatılırsa, süt   proteininde kayıplar Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap





Meyve  Suyu ve Püreleri
:



Elma suyu sindirimi kolay olduğundan  bebeğinize vereceğiniz  ilk besinler arasında yer alır. Rendeleyip,  temiz bir tülbentten sıkarak suyunu  çıkartabilirsiniz. Bebeğiniz elma  suyuna alıştıktan birkaç hafta sonra, elma  püresine geçebilirsiniz. Cam  rendede rendeleyeceğiniz elmanın püresini 4-5  aylıkken bebeğinize  yedirebilirsiniz.

Şeftali suyu ve püresini de aynı   şekilde hazırlayıp bebeğinize 4-5 aylıkken verebilirsiniz. Portakal ve  mandalina  suyu bazı bebeklerde gaz sancısına sebep olabilir. Bunun için  6. aydan sonra  tekrar denemelisiniz.



Yapılışı: Muz  püresi oluşturmak için, kabuklarını soyup muzu  çatalla ezin. Biraz  sulandırmak için anne sütü veya inek sütü kullanabilirsiniz,  ilk  deneyeceğiniz ek gıdalar arasında yer alabilir. Muzun olgun olmasına,   dışında kara lekeler bulunmasına dikkat edin. Olgun bir armutun da  kabuğunu  sovup rendeleyerek Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap





Yumurta:



6 ve 9. aylar arasında  yumurta yedirmeye başlayabilirsiniz.



 Yapılışı:  Soğuk suya koyulur ve  kaynadıktan sonra 3-5 dakika pişmeye bırakılır.  Ateşten alındıktan sonra hemen  soğuk suya tutulur. Küçük bebeklere iyi  pişmiş katı yumurtanın sarısını vermek  gerekir. Nohut büyüklüğünde  yedirmeye başlanır. Alerji yapmıyorsa, yavaş yavaş  artırılarak mamasına  katılabilir. Yumurtanın beyazı bebeğe bir yaşından sonra  verilmelidir.



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



Etler:



Bebeklere verilecek olan et, kıyma  şeklinde  verilmelidir. Et veya kemiğin suyu sanıldığı kadar besleyici  değildir. Etin  kendisini yedirmek gerekir. Bu da küçük bebeklerde ancak  kıyma ile mümkün  olur.



Yapılışı: Kıyma  hafif ateşte ezile ezile suyu çekinceye kadar  pişirilir, ancak  kavrulmaz. Bu şekilde hazırlanmış kıyma 6. aydan sonra  bebeklerin  çorbasına katılabilir. İyi kalite protein, B grubu vitaminleri ve  demir  bakımından zengin olan et, çocukların beslenmesinde önemli bir yer  tutar.  Bebeklere et yedirmeye başlarken ilk önce tavuk etinden  başlanmalıdır. Tavuk  etinden yapılmış kıyma da aynı şekilde bebeğe  yedirilir. Et yemeye

alışan  bebek bir iki ay sonra  ciğere de alıştırılmalıdır. Haftada bir gün 1-2 çorba  kaşığı karaciğeri  (önce tavuk ciğeri ile alıştırılır) haşlayıp rendeleyerek püre  yapıp  veya çorbalara katarak yedire bilirsiniz. 8. aydan sonra balığı ızgara   yaparak veya buğulama yaparak, kılçıklarından ayırıp yedirebilirsiniz.  ,





Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

 

Çorbalar



3-4 aylıkken havuç suyu vererek  sebze tatlarına  alıştırabilirsiniz. Daha sonra haşlayarak pişirdiğiniz  havucun püresini deneyin.  Patatesi kabuğu ile haşlayarak biraz süt  ilave edip püre şeklinde  verebilirsiniz. 4 ve 5. aylarda klasik sebze  çorbasına geçebilirsiniz. (Sebze  çorbasına ne kadar erken başlarsanız,  alışması o kadar kolay olur. İlk günler  hazırlayacağınız çorba tadımlık  olmalıdır.)



Yapılışı: Sebze  çorbası için ilk zamanlar  (tek tek pişirilerek denenir ve çeşit sayısı  artırılır) havuç, patates, kabak,  domates, maydanoz tercih  edilmelidir. Sebze çorbasına ocaktan indirmeden 5  dakika önce bir çay  kaşığı irmik ilave edilir. 2-3 haftalık alıştırmanın sonunda  bir çay  kaşığı bitkisel yağ ilave edilir.





Sebzeleri kullanırken:



Kullanacağınız zaman doğrayın.
Suda bekletmeyip hemen yıkayın.  Kaynar suda  ağzı kapalı ve kısa sürede pişirin. Sebze ne-kadar çabuk  pişerse vitamin kaybı o  kadar az olur.
Sebzeler az suda pişirilir. Pişme suyu asla atılmaz. Sebze  pişerken besin maddelerinin önemli bir kısmı suya geçer.
Patates ve pancar  kabukları ile pişirilir. Kabuğun altındaki vitaminli kısmı da atılmamış  olur.
Sebzelerin hava ile teması  sonucunda C vitamini azalacağından fazla  bekletilmemelidir. Soğuk yerde  beklenirse kayıp daha az olur.
 Et ve  sebzeleri aynı tahtada doğramayın. Ette mevcut olan bakteriler, sebzelere de  geçer.
 Lahana, patlıcan, pırasa, kereviz, karnabahar, pancar, ıspanak gibi  sebzeler bebeğe 8. aydan sonra verilmelidir.






Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Linkback: Bebeğiniz İçin Yemek Tarifleri
  • Gösterim 1,962 
  • yemek tarifleri
  • 0 Yanıtlar


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz