Telefonunuzu bilgisayarınızdan Yönetin

Başlatan sendegel, 29 Aralık 2013, 22:50:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Android tabanlı telefonları çok daha etkili kullanmak isteyenlerin "Android Debug Bridge" (ADB)'nin ne olduğunu, nasıl kullanıldığını bilmesi gerekiyor. Bu program ADB kodlama tabanlı olduğu için bizim bu kodu bilmemize gerek kalmadan telefonu tam olarak kullanmamızı sağlıyor. Bu nedenle bu program diğer üretilmiş tüm uygulama ve programların her yönüyle önüne geçiyor bu alanda 1 numara olmasını sürdürüyor. Diğer programlar bize çok kısıtlı yönetim imkanı verirken bu program bize, telefonumuzu bilgisayardan tam iletişim ayrıcalığı sunuyor.

Öncelikle programı kullanmak için Telefonunuzun hata ayıklama bölümünün aktif olması ve bilgisayarınızda telefonunuzun usb sürücülerinin tanıtılmış olması gerekiyor. Ayrıca telefonun root'lu olaması da gerekiyor.

Programın en çok kullandığımız ilk 4 bölümünü sırayla tanıtacağım. Kullanmayacağımız diğer 4 bölümün de kısa açıklamasını yapmakla yetineceğim. 1. Bölümde telefonun klasör ve dosyalarını dibine kadar yöneteceğimiz bölüm olduğu için bu 4 bölümden en çok kullanacağımız yer burası olacaktır. 2. Bölümde sonradan telefona yüklediğimiz programlarla ilgili işlemlerimizi yaparken 3. Bölüm telefonumuzla bilgiler ve istatistiklere ulaşabileceğiz. 4. Bölümde ise bizi ekran görüntüsü çok kolay bir şekilde bilgisayarımıza aktarmanın keyfini çıkaracaksınız.

Programı aşağıdan indiriniz.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Zipi açtıp klasörün içine giriniz. Aşağıda Resim 1'de görüldüğü gibi QtADB.exe'ye tıkladığınız zaman kurulum bile gerektirmeden program açılacaktır.


1- DOSYA YÖNETİM BÖLÜMÜ

Telefonunuzu usb ile bilgisayara bağlayınız. (Programı açmadan da bağlayabilirsiniz) Aşağıdaki Resim 2'de gördünüz gibi iki pencere karşınıza gelecektir.


Sol tarafta Bilgisayarımız sağ tarafta ise Telefon bölümümüz yer almaktadır. Program FTP programları (servere bilgisayardan veri aktarımı) gibi çalışmaktadır.



Sağ taraftaki Telefon bölümünden istediğimiz klasörün içine girebiliriz. İstediğimiz uygulamayı SÜRÜKLE BIRAK YÖNTEMİYLE sol tarafa bilgisayarımıza aktarabiliriz. Yine bilgisayarımızdan telefona istediğimiz uygulama ve dosyayı sağ tarafa telefona aktarabiliriz.

İPUCU VE AÇIKLAMALAR:
a) Data klasörüne girebilmeniz için telefonunuzun rootlu olması yanında "Doriod Tool" programında yeşil renk  (Programın sol alt bölümnde sarı ya da mavi renk olursa data klasörüne giremezsiniz)

b) Bilgisayarınızdan System klasörüne uygulama/dosya atabilmeniz için bu kalasöre yazma izni vermeniz gerekemektedir. Bunun için telefondan Root Explorer programıyla system klasörüne yazma izni (R/O) veriniz. (Bu programını kullandıktan sonra Root Explorer programını neredeyse sadece yazma izni için kullanacaksınız.)

c) System klasörüne herhangi bir uygulama/dosya yüklediğiniz zaman program yazma iznini otomatik verecektir. (Benim denemelerimde %99 gibi telefonlara yazma iznini verdi. Ancak sadece iki telefona yazma izni vermediğini gördüm. Bunun nedeni de o telefonun rom ve güvenlik yapısından kaynaklanmaktadır.)

d) ÇOK ÖNEMLİ: Bu bölüm bilinçli kullanıma uygundur. KESİNLİKLE bilmediğiniz hiçbir emin olmadığınız hiç bir uygulama ve dosyayı silmeyiniz yerini değiştirmeyiniz. Bu bölümde rom, sistem uygulamaları ve dosyalarına erişim hakkı kazanmış oluyorsunuz. Bunu bilinçsiz kullanma telefonunuzun susmasına hatalı çalışmasına neden olabilir.

2- UYGULAMALAR BÖLÜMÜ

İleri düzey kullanıcı değilseniz ve riske girmek istemiyorsunuz; bu bölüm tam size göre olduğunu unutmayınız. Burada sonradan yüklediğimiz (data/app bölümüne) programlarla ilgili işlemlerinizi yapabilirsiniz.  Burada sistem uygulamaları olmadığı için yaptığınız işlemler telefonunuza zarar vermeyecektir.



Yukarıda Resim 4'de görüldüğü gibi burada uygulamalarınız hakkında bilgi sahibi olduğunuz gibi silme, yedekleme ve güncelleme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

3- TELEFON BİLGİSİ BÖLÜMÜ

Burası işlem yaptığımız bir bölüm değildir. Ancak telefonla ilgili sağlıklı bilgiler istiyorsak hemen bu bölüme girebilirsiniz.



Burada telefonumuzla ilgili temel bilgiler yanında o an için Pil yüzdesine, Data-Sistem-SD kart kulanılan ve kullanılabilir boyut verilerine çok kolay ulaşabilirsiniz. Artık telefonunuza bir çok system uygulamaları kurmanıza bunların arısında kaybolmanıza gerek kalmadan istediğiniz bilgilerle sizi buluşturacaktır. Üstelik bu bilgiler ADB kodlamasıyla direk telefondan alındığı için gerçek telefon bilgileridir. (Maalesef son zamanlarda bu bilgilerin bazılarıyla oynandığını da üzülerek söylemek zorundayım)

4- EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BÖLÜMÜ

Bazen telefonumuzun ekran görüntüsüne ihtiyacımız olur. Bunun için bir sürü işlem yapmamız gerekir. Bu program ile bu işlem çok kolay hale geliyor.



Ekran görüntüsü alabilmek için bununla ilgili uygulama yüklememiz ya da tuş kombinasyonuyla (ses- pover tuşları bazı telefonlarda farklı olabilir) görüntüyü alabiliriz. Sonra sd kartımız ya da tel belleğine kopyalanan bu resmi buluruz. Bunu sd kartı ana dizinine atarız. Telefonun USB belleğini açarız ve bilgisayarımıza atarız.
Bu kadar işleme gerek kalmadan bu bölüme girer girmez Ekran görüntüsü karşımızda belirir. Bize sadece istediğimiz resmi bilgisayara kaydetmek kalıyor. Bu programla bu işlem bu kadar kolay ve basit....

5- DİĞER BÖLÜMLER

Kullanmayacağımız diğer 4 bölümü burada kısaca açıklayacağım.

a) Ayarlar bölümü: Bu bölüm ile ilgili herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Çünkü burada yukarıda belirttiğimiz 4 bölümün ayarları yer almaktadır. Bu ayarlar zaten en iyi şekilde yapılmış durumdadır.

b) Kabuk bölümü: Burası ileri düzey ADB kod bilgisi ve bu kod ile işlem yapmak için tasarlanmıştır. İleri düzey kullanıcıları burada eksik uygulama/dosya nedeniyle tam açılmayan telefonlara bunları yüklemek ya da eksik img dosyalarını telefona göndermek gibi işlemleri yapmaktadırlar.
(Arkadaşla bu nasıl oluyor diye bir soru yöneltmeyin. İleride form bu bilgi aşamasına geldiği zaman ADB kodlaması ve telefon kurtarma/rom yükleme ile ilgili ayrıca paylaşımda bulunacağım. Ama şu an erken...)

c) Mesaj bölümü: Bu bölüme tıkladığınız zaman sizden kayıt anahtarı isteyecektir. Bunu geliştiricilere bağış yaptığınız zaman alabileceksiniz. (Nereye ne kadar bağış yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Çünkü böyle bir istek ve ihtiyacım olmadı)

c) Günlük dosyası bölümü: Burada yapılan işlemlerin Logları (kayıtları) ile ilgili pencere gelmekte ve bu kayıtlar yer almaktadır.

BU PROGRAM UMARIM İŞİNİZE YARAR.

SENDEGEL
Linkback: Telefonunuzu bilgisayarınızdan Yönetin
  • Gösterim 3,938 
  • MTK Ortak Konu Paylaşımları
  • 0 Yanıtlar




Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (4)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz